Archiefbeeld. ©  Karel Hemerijckx

Plus ArtikelHandbal

Vrouwen van Hestia Bilzen blijven ongeslagen, mannen lijden pijnlijke nederlaag

In tweede nationale blijft Bocholt ongeslagen. De Limburgers blijven op de tweede plaats op één punt van leider Kraainem. Sint-Truiden liet de tweede seizoenszege optekenen.

In de hoogste ligareeks won Tongeren het duel om de tweede plaats tegen Sasja. In liga 3 leed Bilzen een pijnlijke thuisnederlaag tegen Gent. De vrouwen van Bilzen (liga) daarentegen wonnen voor de derde keer op rij en blijven ongeslagen aan de leiding. (ik )

Mannen tweede nationale

Bocholt 35 - Herstal 27

De thuisploeg sloeg in het tweede kwartier van de eerste helft een kloof van vijf doelpunten (18-13) en werd in de tweede periode nooit meer bedreigd.

BOCHOLT: Krasuski 6, Lamers 7, Koninkx 6, Dewachtere 2, J. Ceyssens 9, Winters 1, Jaeken 1, L. Ceyssens 3.

Sint-Truiden 41 - Brussel 30

Geen Carpentier bij Sint-Truiden maar dit belette de thuisploeg niet om nog voor de rust afstand te nemen van de tegenstander. De thuisploeg die aan de rust leidde met 19-12 werd in de tweede helft niet meer bedreigd.

Sint-Truiden: Barthels 9, Coenen 8, Kiyine 2, Kranzen 11, Krasuski 3, Meode 7, Vancroonenburgh 1.

Mannen liga 1

Tongeren 23 - Sasja 18

Belangrijke zege voor Tongeren dat oprukt naar de tweede plaats in het klassement. Sasja hield gelijke tred in de eerste helft (11-10) maar meteen na rust haalde de thuisploeg vernietigend uit. Sasja zette tegenover acht Tongerse treffers maar twee goals.

TONGEREN: D. Longhi 1, Tilkin 4, Thirion 3, Merken 5, Di Giacomo 2, Vrancken 3, Vanhove 2, Bique 1, M. Longhi 2.

Mannen liga 3

Bilzen 22  - Gent 23

De thuisploeg verspeelde in de tweede helft een voorsprong van acht doelpunten. Het uitvallen van De Greef (duimblessure) heeft hier zeker een rol in gespeeld.

BILZEN: Martens 1, Oosterbosch 4, Daniels 1, Damiaens 4, S. Iven 1, De Greef 4, Herremans 2, Merken 3, Heleven 1, M. Iven 1.

Vrouwen liga

Mechelen 18 - Bilzen 24

Derde zege op rij voor Bilzen dat aan de leiding blijft. Halverwege keken de Limburgse vrouwen nog tegen een 11-9-achterstand aan. Marie Goddet hield aan de trip naar Mechelen wel een enkelblessure over.

BILZEN: Goddet 2, Peters 2, Valkeneers 4, Dascula 3, Bormans 3, Verhoeven 3, Nysten 2, Swennen 5.