Sandra Bekkari’s favoriete herfstontbijt: gevulde appel met pecannoten
HLN ShopSandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: ‘Fast Food 3'. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop selecteerde Sandra haar drie favoriete recepten uit dit nieuwe kookboek. Voor een stevige start geeft ze vandaag haar lievelingsontbijt prijs.
Sandra Bekkari: “De gevulde appel met pecannoten en yoghurt is een perfect begin van de dag. Dit gerecht smaakt bijna meer naar een dessert dan naar een ontbijt. In het weekend is het mijn favoriete keuze. Het staat snel op tafel, maar ik begrijp dat niet iedereen doorheen de week zin heeft om een appel te gaan uithollen. Zelf kies ik op een drukke dag ook liever voor bijvoorbeeld granola, dat kan je op voorhand maken. Heb je wel een halfuurtje tijd, is deze appel een verrassend alternatief. Ook ideaal wat later op de dag, na een stevige boswandeling bijvoorbeeld.”
Genieten moet
“Recepten moeten voor mij vooral haalbaar zijn, en je moet ervan kunnen genieten. Ik vind het belangrijk om je bewust te zijn van wat je eet, zonder extreem met voeding om te gaan. Gezond eten staat voor mij niet gelijk aan nooit meer eens genieten van een frietje of een tiramisu. Te gezond kan ook weer ongezond worden... Laat ons het dus vooral lekker houden. Je mag volgens mij nooit het gevoel hebben dat je iets mist. Ga je van tafel zonder genoten te hebben van je maaltijd, zal je gezond eten als een opgave beschouwen en zal je het waarschijnlijk niet lang volhouden. Het maakt me dan ook echt blij wanneer mensen enthousiast zijn over mijn gerechten, want dan is de kans dat ze er een levensstijl van maken stukken groter dan wanneer ze er een strijd voor moeten leveren. Evenwichtig én lekker eten is dus de basis. Bij saaie en smaakloze voeding, zou ik zelf ook snel afhaken.”
Ook een fan van lekker en gezond eten? Bestel ‘Fast Food 3' hier met korting.
Gevulde appel met pecannoten, havermout en vanille-sojayoghurt
Voor 2 personen
Ingrediënten
• 2 rode, zoete appelen
• 1 el rozijnen
• 2 el havermout
• 2 el pecannoten, grof gehakt
• 1 el ahornsiroop
• ¾ el pindakaas
• Voor de afwerking: 4 el sojayoghurt, ½ tl vanille-extract
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Snijd de hoedjes van de appelen en hol ze uit met een parisiennelepel. Snijd de vulling van de appelen in kleine stukjes. Meng dit met alle andere ingrediënten en voeg een snufje zout toe. Zet de appelen in een kleine ovenschaal en vul ze met het mengsel. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
• Roer de vanille door de sojayoghurt en besprenkel de gebakken appelen ermee.
• Smakelijk!
Morgen deelt Sandra Bekkari haar recept voor kip met pindasaus.
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
-
Dit zijn de verschillen tussen Spaanse en Belgische aardbeien (en het is niet alleen de prijs)
Het Belgische aardbeienseizoen staat in de startblokken. Alleen krijgt de Belgische teelt stevige concurrentie van de Spaanse aardbeien. De rode vruchten uit ons land kosten voorlopig tot wel drie keer meer dan de zuiderse exemplaren. Hoe komt dat juist? En zullen de prijzen van Belgische aardbeien zo hoog blijven? “Mogelijk zitten de eerste seizoenspromo’s er al aan te komen.” -
PREMIUM
“Zanger Ed Sheeran boekte hier ook een tafel”: dit zijn de 7 favoriete eetadressen van Qmusic-DJ Dorothee Dauwe
Dorothee Dauwe (34) ken je van de ochtendshow met Maarten Vancoillie op Qmusic. Dat ze in haar vrije tijd houdt van ‘happekes’ en apéro’s weet je als je naar de show luistert of haar volgt. Maar waar eet de foodie die het liefst? “Ik ben gek op Brussel", verklapt ze. “Het is een wereldstad met op veel plaatsen een dorpsgevoel. Ik heb mijn vaste stamcafé, maar ontdek ook graag nieuwe plekjes.” Ze tipt haar 7 favoriete eetdressen in onze hoofdstad. -
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
PREMIUMExclusief
Sandra Bekkari helpt je duurzaam kilo’s verliezen in 5 simpele stappen: “Strenge diëten helpen je metabolisme om zeep”
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. -
Mijnenergie
Uitsteltermijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuurshock terecht?
De uitsteltermijn voor de plaatsing van de digitale meter loopt bijna af. Wie tussen 2009 en 2021 zonnepanelen heeft geïnstalleerd, kan die meter nog tot 31 december van dit jaar tijdelijk weigeren. Veel consumenten vrezen dat het einde van die uitsteltermijn meteen ook een stevige opstoot op de energiefactuur met zich zal meebrengen. Mijnenergie.be ging na of die angst gerechtvaardigd is. -
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
-
PREMIUM
Nieuw gehypet middeltje om af te vallen kost 5 euro bij Kruidvat: hoe nuttig is water met toegevoegde elektrolyten?
-
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? Diëtist: “Dit drinken op een lege maag verhoogt je metabolisme met 30%”
De ene zweert ‘s ochtends bij een kopje koffie, de andere gaat standaard voor matcha op de nuchtere maag. Maar welke drank helpt je metabolisme het best? En uit wat haal je het meeste energie? Diëtist Michaël Sels zet 6 populaire dranken op een rijtje, van water tot fruitsap, en bespreekt waar je de beste voordelen uithaalt bij het ontbijt. “Hiermee voel je jezelf energieker én verbetert je alertheid doorheen de dag.” -
vtwonen
Hoeveel op tien scoor jij? Dit zijn de vaakst vergeten zaken tijdens het schoonmaken
Stoffen, dweilen, stofzuigen… schoonmaken is misschien niet je favoriete hobby. Toch moet het regelmatig gebeuren en heb je waarschijnlijk een eigen routine die bij jou en je woning past. De kans is echter groot dat je alles op automatische piloot doet. Dan kan je, zo weet vtwonen.be, al eens iets vergeten. De onderstaande zaken worden het vaakst over het hoofd gezien. -
EU verspilt elk jaar drie miljoen ton kippenveren: zouden we ze misschien kunnen opeten?