Sandra Bekkari’s favoriete herfstontbijt: gevulde appel met pecannoten
HLN ShopSandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: ‘Fast Food 3'. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop selecteerde Sandra haar drie favoriete recepten uit dit nieuwe kookboek. Voor een stevige start geeft ze vandaag haar lievelingsontbijt prijs.
Sandra Bekkari: “De gevulde appel met pecannoten en yoghurt is een perfect begin van de dag. Dit gerecht smaakt bijna meer naar een dessert dan naar een ontbijt. In het weekend is het mijn favoriete keuze. Het staat snel op tafel, maar ik begrijp dat niet iedereen doorheen de week zin heeft om een appel te gaan uithollen. Zelf kies ik op een drukke dag ook liever voor bijvoorbeeld granola, dat kan je op voorhand maken. Heb je wel een halfuurtje tijd, is deze appel een verrassend alternatief. Ook ideaal wat later op de dag, na een stevige boswandeling bijvoorbeeld.”
Genieten moet
“Recepten moeten voor mij vooral haalbaar zijn, en je moet ervan kunnen genieten. Ik vind het belangrijk om je bewust te zijn van wat je eet, zonder extreem met voeding om te gaan. Gezond eten staat voor mij niet gelijk aan nooit meer eens genieten van een frietje of een tiramisu. Te gezond kan ook weer ongezond worden... Laat ons het dus vooral lekker houden. Je mag volgens mij nooit het gevoel hebben dat je iets mist. Ga je van tafel zonder genoten te hebben van je maaltijd, zal je gezond eten als een opgave beschouwen en zal je het waarschijnlijk niet lang volhouden. Het maakt me dan ook echt blij wanneer mensen enthousiast zijn over mijn gerechten, want dan is de kans dat ze er een levensstijl van maken stukken groter dan wanneer ze er een strijd voor moeten leveren. Evenwichtig én lekker eten is dus de basis. Bij saaie en smaakloze voeding, zou ik zelf ook snel afhaken.”
Ook een fan van lekker en gezond eten? Bestel ‘Fast Food 3' hier met korting.
Gevulde appel met pecannoten, havermout en vanille-sojayoghurt
Voor 2 personen
Ingrediënten
• 2 rode, zoete appelen
• 1 el rozijnen
• 2 el havermout
• 2 el pecannoten, grof gehakt
• 1 el ahornsiroop
• ¾ el pindakaas
• Voor de afwerking: 4 el sojayoghurt, ½ tl vanille-extract
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Snijd de hoedjes van de appelen en hol ze uit met een parisiennelepel. Snijd de vulling van de appelen in kleine stukjes. Meng dit met alle andere ingrediënten en voeg een snufje zout toe. Zet de appelen in een kleine ovenschaal en vul ze met het mengsel. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
• Roer de vanille door de sojayoghurt en besprenkel de gebakken appelen ermee.
• Smakelijk!
Morgen deelt Sandra Bekkari haar recept voor kip met pindasaus.
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
-
PREMIUM
Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
Heel wat exotische keukens gebruiken saffraan om gerechten als risotto of biryani hun typische smaak en kleur te geven. Maar ook de traditionele geneeskunde gebruikt het, want extracten van het ‘rode goud’ zouden een verschil maken bij milde tot matige depressies. Hoe groot is dat effect? Hoeveel saffraan moet je dan eten? En zou het een volwaardig alternatief voor antidepressiva kunnen zijn? Professor farmaceutische wetenschappen Dr. Luc Pieters (UAntwerpen) licht toe. “Om een goede werking te garanderen, moet saffraan bepaalde stoffen bevatten.” -
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen
Een stralende dag betekent traditiegetrouw barbecueën en dat merken ze in de slagerijen. Daar lopen dit weekend tot 40 procent meer bestellingen binnen, en wat opvalt: die bestellingen zijn ook groter. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”, aldus Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. -
-
PREMIUM
Beenhouwers maken zich klaar voor eerste barbecueweekend: “Grillende Vlaming zweert steeds minder bij brochettes en worsten”
-
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
HLN Eten bundelt alle nieuwtjes uit foodie-land op één pagina. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van al dat lekkers? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief waarin al het smakelijke nieuws verzameld staat. -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” -
Livios
Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
-
“Goedkoper dan een chocoladereep van hetzelfde huismerk”: hier scoor je nog paaseitjes aan spotprijs
-
Livios
Vermijd tot 20% rendementsverlies: zo reinig je je zonnepanelen (niet)
Voor een optimaal rendement van je zonnepanelen, is een regelmatige onderhoudsbeurt geen overbodige luxe. Maar hoe vaak moet je je zonnepanelen reinigen? Welke producten gebruik je daarvoor? En kan je dit zelf doen? Deze tips van bouwsite Livios helpen je op weg. -
Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook pistolets zijn nog bruikbaar”
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. -
Jobat
Hoeveel verdient een uitzendconsulent? En zijn er specifieke diplomavereisten?