Het hoofdkwartier van Evergrande Group in Shenzhen.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Evergrande Group in Shenzhen. © REUTERS

Chinese huizenmarkt stort verder in door crisis bij Evergrande

De Chinese huizenmarkt heeft ook in september flink last gehad van de crisissituatie in de vastgoedsector in het land. De betalingsproblemen van vastgoedconcern Evergrande hebben zich verspreid naar andere ontwikkelaars, wat de zorgen onder kopers in het land heeft vergroot.

10 reacties

  • Jan Vanstraat

    3 jaar geleden
    Zal China eerst barsten of de USA ?
  • Louis Franklin

    3 jaar geleden
    Zou tijd worden dat die bel opblaast. Veel gewone mensen kunnen geen huizen meer kopen door mensen die er meerdere bezitten waar niemand in woont.
  • Elise Van Damme

    3 jaar geleden
    Het zal er nog wel aankomen de volgende financiële crisis en misschien sneller dan we denken
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Ze doen toch gewoon wat wij doen in de EU en wat in de VS ook gedaan wordt. Economische groei creëren op krediet. Tot het weer eens instort. En dan hebben we de volgende grote financiële en economische crisis.
  • paul merckx

    3 jaar geleden
    Het nakend evergrande debacle zal maar klein bier zijn van wat nog moet komen. De triljoenen dollar die worden 'bijgedrukt' uit het niets om het boeltje gaande te houden, de cijfers over de economie die worden 'aangepast' om alles normaal te laten lijken, de zogenaamde 'experten' en 'economen' die er worden bijgehaald om alles geloofwaardig te laten lijken. Op een dag ontploft het hele boeltje dat in feite een luchtkasteel is.