De Russische president Vladimir Poetin
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin © via REUTERS

Rusland lijkt niet van plan meer aardgas aan Europa te leveren

Rusland lijkt niet van plan meer aardgas naar Europa te sturen. Dat valt op te maken uit veilingen van gascontracten. Eerder had de Russische president Vladimir Poetin nog gezegd dat zijn land klaarstond om meer gas te leveren.

27 reacties

  • Sonny Breugelmans

    2 jaar geleden
    Enkel goedgelovigen trappen in deze onzin. De stijgingen van gas heeft niets te maken met een tekort of Rusland. De stijgingen zijn artificieel gecreerd door de groene 2021 agenda. De crisis is op komst
  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Idd Sharon Debeul, maar als landen zoals Duitsland die wel gas afnemen van Rusland te weinig geleverd krijgen, gaan die ook aankloppen bij Noorwegen, Qatar... zodat leveringen aan België in het gedrang kunnen komen. Kerncentrales die oud nucleair afval verwerken zijn pas binnen 10 jaar beschikbaar, dan duurt het nog 15 jaar tegen dat ze klaar zijn, dat is 25 jaar, zo lang houden onze rommelcentrales het niet meer vol. Gascentrales zijn dan nog de enige oplossing op korte termijn.
  • Jan Peeters

    3 jaar geleden
    Putin doet wat Europa wil doen, namelijk het gas zo duur maken dat de mensen wel moeten overschakelen op elektriciteit.Jammer dat Belgie zijn stroom ook uit gas wil halen en dat de prijzen aan elkaar gekoppeld zijn. Maak stroom gratis en iedereen schakelt over. ps, ik heb net een gasketel geplaatst omdat elektrisch verwarmen me te duur werd.
  • Sharon Debeul

    3 jaar geleden
    Beste Belgen. België haalt zijn gas hoofdzakelijk uit Nederland, Noorwegen, Qatar en het Verenigd Koninkrijk. En niet uit Rusland. Met andere woorden, België is totaal niet afhankelijk van het gas uit Rusland.
  • Zeno Branders

    3 jaar geleden
    Marc Germanus, ik deel uw mening.