©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp stapt naar rechtbank om regel van zes Belgen aan te vechten

Voetbalclub Antwerp kant zich tegen de Belgenregel in het Belgisch profvoetbal. Die regel houdt in dat er minstens zes spelers met de Belgische nationaliteit op het wedstrijdblad moeten staan. De club stapt naar te rechtbank om de regel aan te vechten, dat meldt de RTBF.

tsfn

Een regel van de UEFA verplicht clubs uit alle Europese competities om minstens 8 spelers die opgeleid zijn in België op de spelerslijst te hebben staan. Die spelers zouden tussen hun 15 en 21 jaar minstens drie maanden bij een Belgische club gespeeld hebben.

De Belgische voetbalbond (KBVB) draagt de clubs op om minstens 6 ‘voetbalbelgen’ op het wedstrijdblad zetten. Antwerp stapte begin vorig jaar naar het Belgsich Arbitragehof voor de Sport (BAS) om die regel aan te vechten. De argumentatie van de club uit Deurne-Noord luidt dat die reglementering in strijd is met de wetgeving omtrent het vrije verkeer van werknemers en met het vrije concurrentiebeginsel. De zaak werd onontvankelijk en niet gefundeerd verklaard, maar Antwerp ging in beroep bij de bij de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel.

Nu is de zaak doorgeschoven naar het Europese Gerechtshof, dat een antwoord moet bieden op de vraag of de regel van de UEFA in strijd is met het Europese recht.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer