© Photo News

Minderbegaafde man (43) riskeert 10 maanden omdat hij dokterskabinet kort en klein slaat

Een 43-jarige Genkenaar riskeert een gevangenisstraf van tien maanden en een geldboete van 600 euro omdat hij herrie schopte in het dokterskabinet van de mutualiteit De Voorzorg. De man was het niet eens met de vaststellingen van de arts en smeet een computerscherm in haar richting. De veertiger, die een mentale achterstand heeft, deed bovendien ook zijn grote boodschap in het midden van de praktijk.

Shauni Deferm

De Genkenaar moest op 18 januari 2016 op medische controle gaan om te bekijken of de man aanspraak maakte op de verlening van zijn arbeidsongevallenstatuut. De dokter wees dit na grondig onderzoek af waarop de man door het dolle heen ging. Hij nam een computerscherm vast en smeet dit naar het hoofd van de arts. Toen de maatschappelijk assistent het kabaal opmerkte, kwam hij een kijkje nemen. Op dat moment zou de man de bureautafel in de lucht gesmeten hebben waardoor de assistent gewond raakte aan zijn schouder. De veertiger deed vervolgens een grote boodschap in het midden van de artsenpraktijk. De beklaagde, die duidelijk niet goed besefte wat er gaande was tijdens de zitting, zou zich van heel het voorval niets meer herinneren.

Vrijspraak

“Ik vraag dan ook de vrijspraak”, aldus zijn advocaat terwijl het openbaar ministerie een celstraf van tien maanden eist. “Die man is de dag na de feiten meteen opgenomen in een instelling. Hij leed aan een geestesstoornis.” De burgerlijke partijen vragen op hun beurt schadevergoedingen van 2.500 euro voor de arts en de maatschappelijke assistent. De verzekeraar van De Voorzorg wil een terugbetaling van 12.146 euro.

Vonnis op 17 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer