Laurent Garnier
Volledig scherm
PREMIUM
Laurent Garnier © Redferns

PORTRET. Franse dj Laurent Garnier krijgt unieke docu op Film Fest Gent: toen hij Rock Werchter platspeelde, maakte hij dj’s in één klap rocksterren

MuziekDj’s op een filmfestival? Meestal raken ze niet verder dan de draaitafel op de afterparty, maar niet zo met Laurent Garnier (55). De Franse godfather van de Europese technoscène stelt vanavond op het Film Fest Gent met ‘Off the Record’ zowaar zijn eigen documentaire voor. Een oververdiend eerbetoon, want als eerste dj ooit speelde Garnier de festivalwei van Werchter plat. Met een monsterhit die tot op vandaag blijft nazinderen. Zijn portret. 

9 reacties

  • Jean-Yves Van Dyck

    3 jaar geleden
    Geweldig goede DJ Laurent Garnier. Ben grote fan.
  • Luc Hermans

    3 jaar geleden
    Jongens een dj een rock-ster? Rocksterren zijn artiesten die instrumenten kunnen bespelen en hun eigen muziek kunnenschrijven,dat dj’s overbetaalde gasten zijn die iemand anders muziek speelt en vervormd door aan knopjes te draaien.
  • karel Neefs

    3 jaar geleden
    De meester himself !
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    DJ? Rockster? Ik versta niet wat een platendraaier te maken heeft met een rockster.
  • Sven Savoye

    3 jaar geleden
    1ste keer gezien live in de Eskimo fabriek in Gent op Ten days off Techno in 1999 en daarna nog vele malen op I love Techno en Time warp! Fantastische dj en zijn cd’s grijs gedraaid. Crispy Bacon blijft samen met The men with the red face zen beste nummers ooit!