Het voornaamste doel van MR-voorzitter Bouchez: geen nieuwe belastingen - of toch zo weinig mogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voornaamste doel van MR-voorzitter Bouchez: geen nieuwe belastingen - of toch zo weinig mogelijk. © BELGA

Bouchez zal trofee snel moeten afgeven: fiscaal voordeel voor tweede woonst komt weer op tafel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft het fiscale voordeel voor een tweede woonst verdedigen. Waarom presenteert hij net die maatregel als zijn trofee uit de begrotingsonderhandelingen, terwijl die hem straks nog kan ontglippen?

85 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Die man verdedigt enkel de rijken. Dat deze man met zijn partij in de Walen zoveel stemmen haalt begrijp ik niet. Ik dacht dat de meeste van onze Franstalige broeders het met minder moesten doen ?
  • Kristof france

    3 jaar geleden
    Gaan we dan ook de pensioenen van de ambtenaren zwaarder belasten, dan is het ok voor mij.
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Dit toont vooral hoe asociaal liberale partijen zoals MR, VLD en NVA zijn, ze zijn gewoon de politieke arm van het patronaat. Ik snap dan ook niet waarom werknemers nog voor zulke partijen stemmen, die bij verkiezingen allerlei mooie beloftes doen, maar achteraf, enkel het belang van hun bedrijfslobbygroepen nastreven. De burgers pluimen en het belastinggeld doorsluizen naar de bedrijven, met aftrekposten en subsidies, daar zijn ze bijzonder goed in.
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    een echte liberaal, alles voor de rijken : hij vindt zelfs dat profvoetballers niet meer dan 1 % belastingen moeten betalen, de gewone man zal wel bijna 50 % betalen. Een eerste huis is voor velen bijna onhaalbaar, maar een tweede moet voordelen krijgen ? Tijd om de liberalen buiten te smijten.
  • johan vandeweghe

    3 jaar geleden
    het is weer een regeltje dat enkel voor de rijken gemaakt is jonge mensen hebben dat nodig voor hun eerste huis de dieven !!