Sandra Bekkari’s favoriete herfstrecepten: “Kip in pindasaus is onze gezinsfavoriet”
HLN ShopSandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag deelt ze haar favoriete kipgerecht.
Sandra Bekkari: “Mijn partner en onze kinderen testen altijd als eerste mijn gerechten, en de kip in pinda-kokossaus schopte het tot echte gezinsfavoriet. Ze weten bij ons thuis allemaal wat goed is en iedereen geeft een persoonlijke score aan nieuwe recepten. Als iemand binnen mijn gezin een gerecht niet lekker vindt, zal het het boek niet halen. Ik krijg ook proactief feedback. Zo heeft mijn plusdochter zich tot een echte foodie ontpopt. Ze stuurt me regelmatig ideetjes en zorgt ook dat ik mee ben met TikTok-trends als uunifetapasta. Soms heb ik wel eens schrik dat mijn inspiratie na tien kookboeken uitgeput is, of ik niet meer aan de verwachtingen zal kunnen voldoen, maar het tegendeel blijkt eigenlijk waar. Ik merk dat ik steeds creatiever word. Je kan dan ook eindeloos combineren met groenten en kruiden! Het is een kwestie van je ogen open houden en luisteren naar je publiek. We hebben ook een heel actieve ‘nooit meer diëten’-community die gelukkig steeds enthousiaster klinkt.”
Weinig werk
“Naast zo’n tachtig recepten geef ik in mijn nieuwe boek heel wat tips mee om gerechten meer smaak te geven zonder lang in de keuken te moeten staan. Je leest bijvoorbeeld meer over bepaalde kruiden en specerijenmixen en ontdekt hoe je verse kruiden uit de tuin bewaart of hoe je een goede olijfolie herkent. Ik vind het ook belangrijk dat je alle ingrediënten uit mijn boek in de supermarkt kan vinden en geen extra tijd verliest aan boodschappen doen. Daarnaast hou ik van gerechten die je perfect op voorhand kan maken zodat je op het moment dat je gasten er zijn niets meer hoeft te doen en samen volop kan genieten. Deze kipschotel zet je in 20 minuten op tafel.”
Ook een fan van gezond eten dat snel op tafel staat? Bestel ‘Fast Food 3' hier met korting.
Recept: Kip in pindasaus met paprika, courgette en erwtjes
Voor 2 personen
Ingrediënten voor Kip in pindasaus met paprika, courgette en erwtjes
• 300 g kipfilet, in blokjes
• ½ el komijnpoeder
• 1 rode ui, fijngesneden
• 1 teen knoflook, fijngesneden
• ½ el rode currypasta
• 1 el tomatenpuree
• 1 rode paprika
• 1 kleine courgette
• 1 volle el pindakaas
• 200 ml kokosmelk
• 200 ml groentebouillon
• 300 g erwtjes (diepvries)
• Voor de afwerking: 1 handvol verse koriander of bladpeterselie, 2 el ongezouten pinda’s (geroosterd)
Bereiding
• Kruid de kipblokjes met zwarte peper, een snufje zout en de komijn.
• Kleur ze aan in een hete stoofpot met arachideolie.
• Haal uit de pot en zet opzij. De kipblokjes hoeven nog niet gaar te zijn.
• Voeg de ui en de knoflook toe en stoof aan.
• Voeg de rode currypasta en de tomatenpuree toe en roerbak even.
• Voeg dan de paprika en de courgette toe en stoof een 2-tal minuten mee.
• Voeg hierna de pindakaas, de kokosmelk en de groentebouillon toe.
• Meng goed en kruid met zwarte peper en een snufje zout.
• Doe de kippenblokjes weer in de pot en laat 15 minuten pruttelen. De laatste 2 minuten voeg je de erwtjes toe.
• Werk af met verse koriander (of bladpeterselie) en de pinda’s.
• Smakelijk!
Gisteren deelde Sandra haar favoriete herfstontbijt, gevulde appel met pecannoten. Morgen toont ze hoe je een open lasagne met courgette en mozzarella op tafel zet.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Deze prijzen kunnen we onze klanten niet aandoen”: hoe zit het met garnaalkroketten en tomaat-garnaal aan de Belgische kust?
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
Vanaf zondag 28 april trekt HLN-chef Piet Huysentruyt op pad door Vlaanderen in een speciaal barbecueseizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag", klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost. Deze keer gaat hij kijken hoé je die perfecte zoutkorst op je dorade krijgt, of een heerlijk varkenshaasje op de grill bakt.Dorade in zoutkorst, veel te zout en veel te papperig. Vanboven niet helemaal hard geworden zoals het moet. -
-
EU verspilt elk jaar drie miljoen ton kippenveren: zouden we ze misschien kunnen opeten?
-
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
HLN Eten bundelt alle nieuwtjes uit foodie-land op één pagina. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van al dat lekkers? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief waarin al het smakelijke nieuws verzameld staat. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
PREMIUMExclusief
Sandra Bekkari helpt je duurzaam kilo’s verliezen in 5 simpele stappen: “Strenge diëten helpen je metabolisme om zeep”
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. -
PREMIUM
Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze”
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” -
PREMIUM
Waarom je frituurolie volgens nieuwe studie beter niet heropwarmt (en hoe je ziet wanneer de olie slecht is)