Sandra Bekkari’s favoriete herfstrecepten: “Kip in pindasaus is onze gezinsfavoriet”
HLN ShopSandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag deelt ze haar favoriete kipgerecht.
Sandra Bekkari: “Mijn partner en onze kinderen testen altijd als eerste mijn gerechten, en de kip in pinda-kokossaus schopte het tot echte gezinsfavoriet. Ze weten bij ons thuis allemaal wat goed is en iedereen geeft een persoonlijke score aan nieuwe recepten. Als iemand binnen mijn gezin een gerecht niet lekker vindt, zal het het boek niet halen. Ik krijg ook proactief feedback. Zo heeft mijn plusdochter zich tot een echte foodie ontpopt. Ze stuurt me regelmatig ideetjes en zorgt ook dat ik mee ben met TikTok-trends als uunifetapasta. Soms heb ik wel eens schrik dat mijn inspiratie na tien kookboeken uitgeput is, of ik niet meer aan de verwachtingen zal kunnen voldoen, maar het tegendeel blijkt eigenlijk waar. Ik merk dat ik steeds creatiever word. Je kan dan ook eindeloos combineren met groenten en kruiden! Het is een kwestie van je ogen open houden en luisteren naar je publiek. We hebben ook een heel actieve ‘nooit meer diëten’-community die gelukkig steeds enthousiaster klinkt.”
Weinig werk
“Naast zo’n tachtig recepten geef ik in mijn nieuwe boek heel wat tips mee om gerechten meer smaak te geven zonder lang in de keuken te moeten staan. Je leest bijvoorbeeld meer over bepaalde kruiden en specerijenmixen en ontdekt hoe je verse kruiden uit de tuin bewaart of hoe je een goede olijfolie herkent. Ik vind het ook belangrijk dat je alle ingrediënten uit mijn boek in de supermarkt kan vinden en geen extra tijd verliest aan boodschappen doen. Daarnaast hou ik van gerechten die je perfect op voorhand kan maken zodat je op het moment dat je gasten er zijn niets meer hoeft te doen en samen volop kan genieten. Deze kipschotel zet je in 20 minuten op tafel.”
Ook een fan van gezond eten dat snel op tafel staat? Bestel ‘Fast Food 3' hier met korting.
Recept: Kip in pindasaus met paprika, courgette en erwtjes
Voor 2 personen
Ingrediënten voor Kip in pindasaus met paprika, courgette en erwtjes
• 300 g kipfilet, in blokjes
• ½ el komijnpoeder
• 1 rode ui, fijngesneden
• 1 teen knoflook, fijngesneden
• ½ el rode currypasta
• 1 el tomatenpuree
• 1 rode paprika
• 1 kleine courgette
• 1 volle el pindakaas
• 200 ml kokosmelk
• 200 ml groentebouillon
• 300 g erwtjes (diepvries)
• Voor de afwerking: 1 handvol verse koriander of bladpeterselie, 2 el ongezouten pinda’s (geroosterd)
Bereiding
• Kruid de kipblokjes met zwarte peper, een snufje zout en de komijn.
• Kleur ze aan in een hete stoofpot met arachideolie.
• Haal uit de pot en zet opzij. De kipblokjes hoeven nog niet gaar te zijn.
• Voeg de ui en de knoflook toe en stoof aan.
• Voeg de rode currypasta en de tomatenpuree toe en roerbak even.
• Voeg dan de paprika en de courgette toe en stoof een 2-tal minuten mee.
• Voeg hierna de pindakaas, de kokosmelk en de groentebouillon toe.
• Meng goed en kruid met zwarte peper en een snufje zout.
• Doe de kippenblokjes weer in de pot en laat 15 minuten pruttelen. De laatste 2 minuten voeg je de erwtjes toe.
• Werk af met verse koriander (of bladpeterselie) en de pinda’s.
• Smakelijk!
Gisteren deelde Sandra haar favoriete herfstontbijt, gevulde appel met pecannoten. Morgen toont ze hoe je een open lasagne met courgette en mozzarella op tafel zet.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
“Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclameborden met typische geur
-
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
Denk je dat BV’s constant op hun lijn letten? Je zou hun bestelling bij de frituur eens moeten zien. Tien BV’s verklappen ons hoe zij hun frietjes het liefste eten. Van de beste garnaalkroket van het land tot een monsterbestelling van 30 euro omdat die met een mooi extraatje komt. Maar Christoff? Die spant de kroon. “Sinds mijn eerste frituurbezoek is mijn bestelling nooit meer veranderd.” -
PREMIUM
Waarom je frituurolie volgens nieuwe studie beter niet heropwarmt (en hoe je ziet wanneer de olie slecht is)
Heel wat Vlaamse huishoudens zetten wekelijks frietjes op het menu. Algemeen geldt dat je zes tot acht keer in hetzelfde frituurvet kan bakken, maar volgens nieuw onderzoek vervang je dat vet best toch iets vroeger. “Want bij herhaaldelijk verhitten worden chemische verbindingen gevormd die het risico op bijvoorbeeld alzheimer kunnen verhogen”, zegt professor Yannick Vermeiren. Hij tipt wanneer het écht tijd is voor nieuwe olie en geeft een alternatief. -
-
PREMIUM
Goedkoper dan een dure proteïneshake én goed voor spierherstel: welke chocolademelk is de beste keuze na het sporten?
-
Nieuwe ‘Orri-mandarijnen’ in de supermarkt en die smaken anders: “Plus, ze hebben amper pitjes”
Wie aan mandarijnen denkt, denkt aan Sinterklaas. Die zijn dus pas vanaf de late herfst in het seizoen. En toch blijkt net nu een nieuwe mandarijnensoort in de rekken van Albert Heijn te verschijnen. De Orri-mandarijnen zouden zoeter zijn dan de klassieke mandarijnen. Waar komt die nieuwe soort vandaan? Wat is het verschil? En hoe komt het dat deze soort buiten het seizoen verschijnt? -
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
Veel mensen hebben zich wellicht al eens afgevraagd hoé Hollywoodsterren er zo kunnen uitzien en welk eetpatroon ze daarvoor aannemen. De Gentse Ferdaws Mesbahi weet daar alles van: ze werkt in Los Angeles als privéchef voor tal van wereldsterren zoals Angelina Jolie en The Weeknd. “Ik kook volgens de Ayurvedische keuken”, legt ze uit. “Voeding is hier een medicijn voor lichaam én geest.” Ze vertelt hoe een typische werkdag eruitziet en verklapt het favoriete recept van Jolie. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven
In ‘Alles moet weg’ op VTM2 hoor je de harten van vintage bierliefhebbers breken als geopperd wordt om Orval uit 2016 weg te gieten. Maar is dit bier zo lang na datum nog wel lekker? Hoelang kun je bier eigenlijk bewaren? En welke gaan langer mee dan je denkt? Van een simpele pils tot een tripel: HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt elf bierstijlen onder de loep en tipt de beste bewaartijd: “Het is grote nonsens dat deze blonde bieren beter worden met de jaren.” -
Vandaag vindt Eid-al-Fitr of het Suikerfeest plaats: wat staat er zoal op het menu?
Vandaag is het zover: na een maand lang niet eten en drinken is de ramadan voorbij en is het tijd voor Eid-al-Fitr of het Suikerfeest. Maar wat schaft de pot op zo’n dag? Wat houdt dat einde van de vastentijd precies in? En eet elk gezin iets anders, zoals met Kerstmis, of zijn er vaste waarden die nooit mogen ontbreken? -
Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook pistolets zijn nog bruikbaar”