© Lucien Barée

© Lucien Barée

thumbnail: null
thumbnail: null

Fred Brouwers geeft voordracht over grappige gebeurtenissen in muziekgeschiedenis

Op dinsdag 14 februari bracht Fred Brouwers in het Sint-Jorisheem voor de leden van Neos Alken een voordracht over de grappigste gebeurtenissen in de muziekgeschiedenis.

Lucien Barée

Fred Brouwers is een Vlaams omroep-presentator en kenner/liefhebber van klassieke muziek. Sinds 1978 ( en voor het laatst in 2011) presenteerde hij de jaarlijkse Koningin Elisabethwedstrijd. Hij voorziet voor de radio het jaarlijks terugkerend Nieuwjaarsconcert van het "Wiener Philharmoniker" van passende commentaar.

Fred Brouwers gaf ons een overzicht van de geschiedenis van de klassieke muziek vanaf de middeleeuwen tot vandaag. Hij deed dit niet aan de hand van partituren of geleerde musicologische analyses maar middels een massa grappige en soms ook wel eens trieste anekdoten.

We bemerkten dat niets menselijks, zelfs de allergrootste muzikale geniën vreemd is: narcisme, geldgewin, fraude, drankmisbruik, aanranding van minderjarigen, grappige practical jokes, kinderachtige rivaliteit maar ook hoe het dirigeerstokje werd ( uitgevonden");

Hij gaf ons een bijzondere blik achter de schermen van het muziekbedrijf. Grote musici met hun grote en kleine kantjes....

Het werd inderdaad een zeer interessante en leuke uiteenzetting tot grote tevredenheid van de vele aanwezige leden van Neos Alken.

Deze voordracht werd afgesloten met een leuke babbel met Fred Brouwers en onderling met elkaar met tevens een heerlijke tas koffie en een lekker stukje gebak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer