Sandra Bekkari’s favoriete herfstrecepten: “Mijn lasagne is een gezondere versie van het klassieke recept”
HLN ShopSandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag staat er lasagne op het menu.
Sandra Bekkari: “Mijn open lasagne is een gezondere versie van het klassieke recept. Hij is wat groenterijker, ik gebruik volkoren lasagnevellen om extra vezels toe te voegen en heb verder de verhoudingen wat aangepast om de maaltijd evenwichtiger te maken. Maar vooral de smaak zit ook goed. Ik experimenteer graag met verschillende groenten en kruiden en met behulp van enkele personen die fungeren als testpanel kregen we hem helemaal op punt. Mijn gezin proeft als eerste en daarnaast laat ik mijn recepten steevast testen door drie personen die ik echt vertrouw. Ik wil immers niet enkel voortgaan op wat ik zelf graag lust, en vind het verder cruciaal dat de bereiding klopt. Ik slaap dan geruster wanneer ik weet dat deze mensen het recept ook goed bevonden hebben.”
Betrouwbare foto’s
“Verder vind ik kleur heel belangrijk in een gerecht. Bladeren door een kookboek moet je blij maken. Natuurlijk mag het uiteindelijke resultaat als je een maaltijd maakt niet te veel afwijken van de foto’s bij het recept. Het zou maar jammer zijn wanneer een huisbereide schotel triestig afsteekt bij een reeks prachtige plaatjes in een boek. Een van de criteria voor mijn gerechten is dan ook dat ze lijken op hun foto’s.
Mijn favoriete keuken is de mediterraanse en je vindt in Fast Food 3 zo heel wat zuiders geïnspireerde gerechten.
Bij ons thuis is iedereen verzot op de Italiaanse keuken. Toen ik afgelopen weekend deze open lasagne nog eens bereidde, schoot er dan ook echt niets van over.”
Ook een fan van gezond eten vol smaak? Bestel ‘Fast Food 3' hier met korting.
Recept: Open lasagne met gegrilde courgette en mozzarella
Voor 2 personen
Ingrediënten voor open lasagne met gegrilde courgette en mozzarella
• Ingrediënten voor open lasagne met gegrilde courgette en mozzarella
• 6 volkoren (spelt)lasagnevellen
• 1 sjalotje, fijngesneden
• 1 teen knoflook, fijngesneden
• 1 el tomatenpuree
• 1 tl harissapasta
• 400 g tomatenblokjes, met basilicum
• scheutje balsamicoazijn
• 1 el Italiaanse kruiden
• 1 courgette, in lange dunne plakken
• 200 g mozzarella, in plakken
• 30 g Parmezaanse kaas
• enkele blaadjes verse basilicum
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C met de grillstand aan.
• Kook de lasagnevellen in een grote kookpot met water en een snufje zout beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
• Stoof het sjalotje en de knoflook aan in een pot met olijfolie.
• Voeg de tomatenpuree en de harissa toe en roerbak even mee.
• Voeg de tomatenblokjes, de balsamicoazijn en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
• Strijk de courgetteplakken in met olijfolie.
• Bak ze in een grillpan aan beide kanten. Kruid goed met zwarte peper en de rest van de Italiaanse kruiden.
• Doe een bodempje tomatensaus in een kleine ovenschaal. Leg er een lasagnevel in en maak laagjes met de andere ingrediënten.
• Doe hetzelfde in een tweede ovenschaaltje voor de tweede portie. Eindig telkens met tomatensaus.
• Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en zet 5 à 10 minuten onder de voorverwarmde grill. Werk af met het basilicum.
• Smakelijk!
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
-
HLN Shop
Sandra Bekkari’s favoriete herfstontbijt: gevulde appel met pecannoten
Sandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: ‘Fast Food 3'. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop selecteerde Sandra haar drie favoriete recepten uit dit nieuwe kookboek. Voor een stevige start geeft ze vandaag haar lievelingsontbijt prijs. -
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
Denk je dat BV’s constant op hun lijn letten? Je zou hun bestelling bij de frituur eens moeten zien. Tien BV’s verklappen ons hoe zij hun frietjes het liefste eten. Van de beste garnaalkroket van het land tot een monsterbestelling van 30 euro omdat die met een mooi extraatje komt. Maar Christoff? Die spant de kroon. “Sinds mijn eerste frituurbezoek is mijn bestelling nooit meer veranderd.” -
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven
In ‘Alles moet weg’ op VTM2 hoor je de harten van vintage bierliefhebbers breken als geopperd wordt om Orval uit 2016 weg te gieten. Maar is dit bier zo lang na datum nog wel lekker? Hoelang kun je bier eigenlijk bewaren? En welke gaan langer mee dan je denkt? Van een simpele pils tot een tripel: HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt elf bierstijlen onder de loep en tipt de beste bewaartijd: “Het is grote nonsens dat deze blonde bieren beter worden met de jaren.” -
Dit zijn de verschillen tussen Spaanse en Belgische aardbeien (en het is niet alleen de prijs)
Het Belgische aardbeienseizoen staat in de startblokken. Alleen krijgt de Belgische teelt stevige concurrentie van de Spaanse aardbeien. De rode vruchten uit ons land kosten voorlopig tot wel drie keer meer dan de zuiderse exemplaren. Hoe komt dat juist? En zullen de prijzen van Belgische aardbeien zo hoog blijven? “Mogelijk zitten de eerste seizoenspromo’s er al aan te komen.” -
HLN Shop
Sandra Bekkari’s favoriete herfstrecepten: “Kip in pindasaus is onze gezinsfavoriet”
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?
Lekker, gezond én snel koken: voor de meeste gezinnen is het elke dag weer een uitdaging. “Maar dat hoeft het niet te zijn”, vindt Kathleen Brenders. Als mama van drie zonen leerde ze al doende hoe je ondanks een druk weekschema toch voor ieder wat wils op tafel kan zetten, zonder uren in de keuken te staan. Wat zijn haar bespaartips? En hoe houdt ze rekening met alle eetvoorkeuren binnen het gezin? “We bestellen één keer per week boodschappen.” -
PREMIUM
“Deze prijzen kunnen we onze klanten niet aandoen”: hoe zit het met garnaalkroketten en tomaat-garnaal aan de Belgische kust?
De prijs van de garnalen swingt dit voorjaar zo de pan uit, dat horeca-uitbaters zich al in februari openlijk zorgen maakten over klassieke gerechten zoals tomaat-garnaal en garnaalkroketten. Hoe zit het nu met de beschikbaarheid van grijze noordzeegarnalen en met de prijs in de winkel en op menukaarten? Welke alternatieven zijn er en zal de situatie snel beteren? We passeerden langs drie Belgische horecazaken voor meer uitleg. “Voor het eerst werken we met een dagprijs”. -
PREMIUM
Je immuniteit kan je opkrikken met de juiste voeding: wat eet je best wel en niet? “Het MAC-dieet is ideaal”