Sandra Bekkari’s favoriete herfstrecepten: “Mijn lasagne is een gezondere versie van het klassieke recept”
HLN ShopSandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag staat er lasagne op het menu.
Sandra Bekkari: “Mijn open lasagne is een gezondere versie van het klassieke recept. Hij is wat groenterijker, ik gebruik volkoren lasagnevellen om extra vezels toe te voegen en heb verder de verhoudingen wat aangepast om de maaltijd evenwichtiger te maken. Maar vooral de smaak zit ook goed. Ik experimenteer graag met verschillende groenten en kruiden en met behulp van enkele personen die fungeren als testpanel kregen we hem helemaal op punt. Mijn gezin proeft als eerste en daarnaast laat ik mijn recepten steevast testen door drie personen die ik echt vertrouw. Ik wil immers niet enkel voortgaan op wat ik zelf graag lust, en vind het verder cruciaal dat de bereiding klopt. Ik slaap dan geruster wanneer ik weet dat deze mensen het recept ook goed bevonden hebben.”
Betrouwbare foto’s
“Verder vind ik kleur heel belangrijk in een gerecht. Bladeren door een kookboek moet je blij maken. Natuurlijk mag het uiteindelijke resultaat als je een maaltijd maakt niet te veel afwijken van de foto’s bij het recept. Het zou maar jammer zijn wanneer een huisbereide schotel triestig afsteekt bij een reeks prachtige plaatjes in een boek. Een van de criteria voor mijn gerechten is dan ook dat ze lijken op hun foto’s.
Mijn favoriete keuken is de mediterraanse en je vindt in Fast Food 3 zo heel wat zuiders geïnspireerde gerechten.
Bij ons thuis is iedereen verzot op de Italiaanse keuken. Toen ik afgelopen weekend deze open lasagne nog eens bereidde, schoot er dan ook echt niets van over.”
Ook een fan van gezond eten vol smaak? Bestel ‘Fast Food 3' hier met korting.
Recept: Open lasagne met gegrilde courgette en mozzarella
Voor 2 personen
Ingrediënten voor open lasagne met gegrilde courgette en mozzarella
• Ingrediënten voor open lasagne met gegrilde courgette en mozzarella
• 6 volkoren (spelt)lasagnevellen
• 1 sjalotje, fijngesneden
• 1 teen knoflook, fijngesneden
• 1 el tomatenpuree
• 1 tl harissapasta
• 400 g tomatenblokjes, met basilicum
• scheutje balsamicoazijn
• 1 el Italiaanse kruiden
• 1 courgette, in lange dunne plakken
• 200 g mozzarella, in plakken
• 30 g Parmezaanse kaas
• enkele blaadjes verse basilicum
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C met de grillstand aan.
• Kook de lasagnevellen in een grote kookpot met water en een snufje zout beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
• Stoof het sjalotje en de knoflook aan in een pot met olijfolie.
• Voeg de tomatenpuree en de harissa toe en roerbak even mee.
• Voeg de tomatenblokjes, de balsamicoazijn en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
• Strijk de courgetteplakken in met olijfolie.
• Bak ze in een grillpan aan beide kanten. Kruid goed met zwarte peper en de rest van de Italiaanse kruiden.
• Doe een bodempje tomatensaus in een kleine ovenschaal. Leg er een lasagnevel in en maak laagjes met de andere ingrediënten.
• Doe hetzelfde in een tweede ovenschaaltje voor de tweede portie. Eindig telkens met tomatensaus.
• Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en zet 5 à 10 minuten onder de voorverwarmde grill. Werk af met het basilicum.
• Smakelijk!
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
HLN Shop
Sandra Bekkari’s favoriete herfstrecepten: “Kip in pindasaus is onze gezinsfavoriet”
Sandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag deelt ze haar favoriete kipgerecht. -
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
Na de geboorte van haar dochter kreeg auteur Annelies Van Mol last van onverklaarbare ontstekingen en pijnen. Het bleek de ziekte van Bechterew te zijn, een vorm van ontstekingsreuma. Omdat ze zich niet goed voelde bij de medicijnen die ze moest nemen, begon ze oplossingen te zoeken via voeding. Een plantaardig dieet slaat momenteel aan om medicatie- en pijnvrij te blijven. Reumatoloog Philippe Caron (UZ Gent) vertelt hoe voeding bij dit soort aandoeningen kan helpen. En is dat de enige oplossing? -
-
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
-
PREMIUM
Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
HLN Shop
Sandra Bekkari’s favoriete herfstontbijt: gevulde appel met pecannoten
Sandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: ‘Fast Food 3'. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop selecteerde Sandra haar drie favoriete recepten uit dit nieuwe kookboek. Voor een stevige start geeft ze vandaag haar lievelingsontbijt prijs. -
Vandaag vindt Eid-al-Fitr of het Suikerfeest plaats: wat staat er zoal op het menu?
Vandaag is het zover: na een maand lang niet eten en drinken is de ramadan voorbij en is het tijd voor Eid-al-Fitr of het Suikerfeest. Maar wat schaft de pot op zo’n dag? Wat houdt dat einde van de vastentijd precies in? En eet elk gezin iets anders, zoals met Kerstmis, of zijn er vaste waarden die nooit mogen ontbreken? -
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven