Guido De Pauw, de 63-jarige voetbalsupporter die zwaargewond aan het tankstation in Drongen werd achtergelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido De Pauw, de 63-jarige voetbalsupporter die zwaargewond aan het tankstation in Drongen werd achtergelaten. © Wannes Nimmegeers

Familie van 63-jarige die vecht voor zijn leven door ‘foute voetbalsjaal’: “Ze lachten mijn vader zelfs uit toen hij al bewusteloos op de grond lag”

Had hij zijn voetbalsjaal maar niet teruggevraagd, zegt ze. “Want zijn kast hangt vol sjaaltjes van Manchester City.” Marina Beeckmans uit Meerbeke vreest voor het leven van haar man. Die werd na de wedstrijd van Club Brugge tegen Manchester City in coma geslagen. Hun zoon Jurgen De Pauw (40) - ondervoorzitter van de enige Belgische supportersclub van The Citizens - wordt verteerd door schuldgevoelens. “Door míjn hobby moet vader nu voor zijn leven vechten.”

105 reacties

  • chris tanghe

    3 jaar geleden
    Heel veel sterkte en een spoedig herstel! Vanwege een Chelsea fan 👊
  • Eddy Vandewaetere

    3 jaar geleden
    Zouden nooit meer binnen mogen in een voetbalstadion , wat club Brugge betreft kan er ook niet aan doen dat er zulke mensen rond lopen , voor de rest van hun leven betalen voor Guido, hoop dat het allemaal goed komt voor Guido
  • GILBERT DE ROECK

    3 jaar geleden
    Hopelijk heel zijn leven zwaar betalen voor die hooligans!
  • Patrick Vandeputte

    3 jaar geleden
    Waarom moet een ploeg gestraft worden voor iets wat x kilometers verder gebeurt en waar zij geen controle hebben over dat achterlijk tuig, Kurt Steyaert? Dergelijk uitschot zijn geen supporters. En als ploeg kan je hun levenslang bannen uit je stadion.
  • Kurt Steyaert

    3 jaar geleden
    Clubs waarvan de supporters dit soort zaken uithaalt, minimum vijf jaar schorsen en de supporters zelf 10 jaar gevangenisstraf.