Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Weyts lanceert actieplan om lerarentekort weg te werken: “Nu pas? Dat is schuldig verzuim”

Als honderden scholieren sinds de start van het schooljaar nog geen enkele les Frans of Chemie hebben gehad, dan is het duidelijk dat het lerarentekort nijpender is dan ooit. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) stelde daarom een actieplan voor, maar de oppositie én coalitiepartner Open Vld zijn niet onder de indruk. “Dat het nu pas gebeurt, is schuldig verzuim." 

88 reacties

  • Steven Coppens

    2 jaar geleden
    In Zweden zijn leerkrachten 32 uur aanwezig als ze fulltime werken op school. Geen problemen voor de permanenties, al de voorbereiding en verbeteringen worden op school gedaan. Veel minder uitval van leerkrachten, misschien daar eens over nadenken.
  • Chris Hom

    2 jaar geleden
    Deze opwaardering van leerkrachten komt jaaaren té laat. Vele gemotiveerde beginnende leerkrachten kregen interimcontracten hier en daar, de onzekerheid was groot, moeilijkheden om een woonlening te krijgen enzo. Niet verwonderlijk dat zij gedemotiveerd na 10 jaar de overstap deden naar de privé.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    Maak dat leerkrachten enkel nog vastbenoemd kunnen woorden na een officieel examen georganiseerd door het ministerie ipv benoeming door de lokale directie/inrichtende macht. Nu worden te veel jonge leerkrachten niet benoemd om het plaatsje vrij te houden voor een familielid of een goede vriend die vermoedelijk over 5 jaar zijn diploma zal halen.
  • Kim Verpoorter

    3 jaar geleden
    Zoek eerst maar eens waarom er zovelen afhaken. Ik was het beu om constant beschikbaar te moeten zijn, last minute aangekondige vergaderingen, 4/5 werken en toch moeten gaan op je vrije dag, zoveel administratie, nooit vrij in het weekend, vervelende ouders, … de overstap naar de privé was een verademing en ik heb nog geen minuut spijt gehad. Nu is er plaats voor al die mensen die altijd maar riepen dat ik het zo mooi had met mijn vele verlof daar…
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Sinds gisteren zijn de meeste posts (zoals de andere dagen) ofwel bitsig, ofwel politiek gekleurd, ofwel spruiten ze voort uit jaloezie van de ene werknemer tegenover de andere. Kan het iemand nog iets schelen of de kinderen een degelijke opleiding krijgen? Daar gaat het hier namelijk over. Om die opleiding te geven zijn er leraren nodig. Hen aldoor schofferen helpt een oplossing geen meter vooruit. Aub degelijk Vlaams bestuur.