Diëtiste Sanne Mouha bespreekt de feiten én fabels over honing.
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha bespreekt de feiten én fabels over honing. © ThinkStock

Is honing gevaarlijk voor baby's? En helpt het echt tegen keelpijn? Onze diëtiste schept duidelijkheid

In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.”

26 reacties

  • Rael Rhanouti

    3 jaar geleden
    Een tip om echte honing te herkennen. Als je de honing uitgiet of met een lepel uitschept, dan moet de honing mooi in één straal lopen. Als de straal snel breekt dan is er suiker of andere toegevoegd. Wij importeren de honing bij een imker via familie vanuit het buitenland. Wij gebruiken dat veel. Net 5l gekocht 250€.
  • frank imhof

    3 jaar geleden
    Als honingkeurmeester kan ik maar één ding zeggen: mensen die er niets van af weten dat ze zwijgen als de dood. De beste honing is nog steeds de honing van een lokale imker die je kent - dan ben je zeker dat je noch sjoemel honing noch industrieel behandelde honing koopt. Honing van bij de imker bevat nog alle nuttige stoffen zoals enzymen, stuifmeel enz...door honing in warme dranken te doen doodt je er een gedeelte van af. Lees steeds de etiket: daar staat op waar de honing vandaan komt.
  • Rody Franks

    3 jaar geleden
    honing in een heet drankje zoals thee is 10 seconden later geen honing meer maar pure suiker.
  • Arthe Verdoodt

    3 jaar geleden
    De werking van honing wordt teniet gedaan in warme dranken. Nuttig de honing koud of gebruik hem in lauwe dranken.
  • Herman Thys

    3 jaar geleden
    Met honing en kaneel kan je meer kwaaltjes verhelpen dan je denkt. Dus blijven studeren is de boodschap.