© atv

Ex-moskeeverantwoordelijke krijgt vier jaar cel, deels met uitstel, voor zedenfeiten

Borgerhout -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Bachir B. (65), een vroeger bestuurslid van de El Fath-moskee in Borgerhout, veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor het aanranden van drie minderjarige meisjes die er les kwamen volgen. Yassine E.M. (29), die destijds imam was in de moskee, kreeg tien maanden cel met uitstel voor schuldig verzuim. Hij was getuige van een van de feiten, maar had niets ondernomen om het slachtoffer te helpen.

blg

Yassine E.M. had op 3 december 2017 gezien hoe Bachir B. een 11-jarig meisje tegen de muur had geduwd, haar truitje omhoog had getrokken en haar betast had. Hij filmde het misbruik met zijn gsm, maar kwam niet tussen. De imam durfde ook niet naar de politie te stappen, omdat hij nog geen verblijfsvergunning had. Hij lichtte uiteindelijk wel de voorzitter van een andere moskee in.

Het verhaal van het filmpje deed verder de ronde en ook de politie kreeg er lucht van. In februari 2018 werd een huiszoeking uitgevoerd in de moskee aan de Ranststraat in Borgerhout. Tijdens het verdere onderzoek bleek dat Bachir B. sinds 2012 nog twee andere meisjes had aangerand. Hij had een van die meisjes en een jongen ook geslagen. Voor het aanranden van die jongen werd hij vrijgesproken, alle andere feiten vond de rechtbank bewezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER