Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Nu al 30 woonzorgcentra met corona-uitbraak, maar waar blijft verplichte vaccinatie voor personeel en CovidSafe Ticket voor bezoekers? “We hebben al veel tijd verloren”

Een maand geleden: 9 woonzorgcentra in Vlaanderen met een corona-uitbraak. Deze week: 30. Ook daar is de vierde golf dus duidelijk begonnen, maar de dijken tegen het virus zijn nog altijd niet opgeworpen. “Ik hòòp dat we niet te laat in gang zijn geschoten”, zegt Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (VLOZO). Want waar blijft de verplichte vaccinatie voor het personeel? Het CovidSafe Ticket voor bezoekers? En wat met luchtzuivering in kamers en gemeenschappelijke ruimtes? “Het virus is niet weg en niemand wil terug naar een lockdown. Laten we dan àlle middelen inzetten.”

45 reacties

  • Marcel Willems

    2 jaar geleden
    Een attest is zeker nodig ,maar daarnaast moeten overal waar meerdere mensen,samen zijn de mondmaskers nog gedragen worden door iedereen.100%zekerheid bestaat niet maar men kan het risico wel sterk verminderen als iedereen doet wat gevraagd wordt. Zag gisteren dat de polmitie moest vragen om masker op te zetten tussen de menigte .Zag dat ze dat deden ,maar zag dat ze het meteen als de politie voorbij het terug naar beneden deden.Zo komen we er nooit
  • Emi Hergersberg

    2 jaar geleden
    Denken ze dan écht dat dé covid pas dé oplossing kan zijn ? Alles is waar tot het tegendeel bewezen is. en ... is dat ondertussen al niet gebeurd ? Het gaat om immuniteit van rusthuisbewoneers en die kan wegens een verblijf in een RVT fel verzwakken...De meesten lijden gebrek aan allerlei vitaminen en mineralen maar daar wordt niet naar gekeken. RVT voeding is vaak té eenzijdig.
  • Marleen Willems

    3 jaar geleden
    Onze vlaamse regering wil geen Covid-pas!! Van wie hebben ze zo massaal angst om dit te verplichten. Nee liever 3e vaccin voor zij die 1 en 2 kregen. Deze groep ga je onrechtstreeks wel verplichten omdat ze in de zorg, de WZC ... werken Al de niet-gevaccineerden blijven zo weer buiten schot hoewel dit een zeer grote groep is. Verplicht vaccin 1 en 2 voor deze en iedereen kijkt in dezelfde richting en is er geen onderscheid meer tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden.
  • Greta Van der Steen

    3 jaar geleden
    Dat papiertje zegt dat je gevaccineerd bent ,maar niet corona vrij. Zodus papiertje in orde ,alles on orde .Daar heb ik ook vragen bij .
  • Georgette Vanoverbeke

    3 jaar geleden
    Covid safe ticket moet overal ingevoerd worden ,wanneer gaan de politiekers wakker worden als het te laat is wat nu al aan het gebeuren is, en deze winter terug alles op slot !! hoeveel vaccin weigeraars komen er niet naar Vlaanderen om ons hier te besmetten en hoeveel doden moeten er eerst zijn !!hadden ze over zes weken het ticket verplicht was dat nu niet zo ver gekomen ,met dank van onbekwame politiekers.