© Maxim Vancamp

Bouwvakkerspotlood dat je nooit meer kwijtraakt

Goed nieuws voor bouwvakkers: dankzij het oprolsysteem van SFS, een studentenonderneming aan Hogeschool PXL, kunnen ze hun bouwpotlood niet meer verliezen. Het doel van de studenten: het leven van bouwvakkers een stukje vergemakkelijken.

Maxim Vancamp

In het kader van het opleidingsonderdeel Small Business Project richtten vijf studenten van de richting Professionele Bachelor Bouw aan Hogeschool PXL de proefonderneming SFS op. Samen gingen ze op zoek naar een sterk product om de werkomstandigheden van bouwvakkers iets gunstiger te maken. De studenten bedachten het Ziplood, een potlood dat je via een automatisch oprolsysteem aan je broeksriem kan bevestigen.

“Iedereen in de bouwsector zal het ongetwijfeld zelf al meegemaakt hebben: je bent iets aan het noteren en je legt je potlood eventjes aan de kant. Even later weet je niet meer waar je je potlood gelegd hebt”, zegt commercieel directeur Brent Meurrens. “Of iemand staat op een ladder en wil snel iets noteren en laat per ongeluk z’n potlood vallen. Dat zijn dingen die dagelijks gebeuren op een bouwwerf en die ons geïnspireerd hebben om aan de slag te gaan. Op een bouwwerf is een potlood een essentieel onderdeel van je werkmateriaal, dus wij gaan ervan uit dat onze oplossing heel wat potentieel heeft.”

Het systeem

Het systeem is makkelijk in gebruik, efficiënt en snel. Je kan het systeem vergelijken met het oprolsysteem dat skiërs gebruiken om hun skipas niet verliezen. “Het heeft er inderdaad iets van weg”, vult algemeen directeur Michiel Lismont aan. “Een groot verschil met ons product is de duurzaamheid. Materiaal dat gebruikt wordt op een bouwwerf moet tegen een stootje kunnen. Dat het product lang meegaat is voor ons van cruciaal belang. Dat is vast en zeker ook één van onze troeven.”

De studenten zijn van slag gegaan met producten van goede kwaliteit: het oprolsysteem met sleutelring en het timmermanspotlood. “Ons productieteam heeft de badge met sleutelring met veel zorg bevestigd aan het timmermanspotlood”, zegt technisch directeur Maxim Vancamp, die instaat voor de leiding van de productie. “Het Ziplood is zeer handig, je kan het gewoon bevestigen aan je broek. Bouwvakkers verliezen dus minder tijd en het potlood zal ook veel langer meegaan omdat je het niet kwijtraakt en het binnen handbereik blijft.”

Het Ziplood is verkrijgbaar voor 4,99 euro. Bestellen kan zowel via mail (Brent.Meurrens@student.pxl.be) als telefonisch (+32 (0)499 63 79 78).Contactinfo SFS:PXL-Tech - Agoralaan – Gebouw H, 3590 DiepenbeekCommercieel Directeur Brent Meurrens+32 (0)499 63 79 78Brent.Meurrens@student.pxl.beFacebook: www.facebook.com/SegnoFacileSoluzioni

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer