Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. © EPA

Europese Commissie omarmt kernenergie en ook nog even gas

Europa heeft een “stabiele energiebron” nodig en kernenergie is dat volgens de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Ook kan de EU nog niet helemaal zonder gas tijdens de omschakeling naar duurzame en hernieuwbare energie in de plaats van fossiele brandstoffen, zei ze na afloop van een EU-top in Brussel.

27 reacties

  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    "Europa " heeft een stabiele enrgiemarkt nodig. Ze verplichten de zon tot een minimim aantal uren te schijnen en de wind minimum aantal uren te waaien.
  • Ninneke Langa

    3 jaar geleden
    Ons Tinne heeft nog steeds niet begrepen dat kernenergie onmisbaar is…triestig en onbekwaam !
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Als we de volledige productie van zonnepanelen windmolens zelf in de eu zouden fabriceren dan kan je er niet omheen dat de enige stabiele oplossing kernenergie is. Liefst fusie, maar nu thorium al in China werkt moet dat hier ook kunnen.
  • peeters jos

    3 jaar geleden
    Schuiven onze 4(!) energieministers en 4(!) klimaatministers mee aan tafel? Lezen ze dit? Of zit ons Tinneke te broeden op een ei om toch gas te verbranden in natuurgebied?
  • Leen Van den bussche

    3 jaar geleden
    Onze strateeg Bart De Wever heeft dit reeds geruime tijd voorop gesteld dat kernenergie niet mag opzijgeschoven worden !! Goed dat vdL ook wakker geschud werd... Nu volgen we verder met argusogen de evolutie van de SMR's (kleine moduleerbare kernreactoren)...