© BELGA

Lommel United houdt periodeleider Lierse in evenwicht

Titelkandidaat Lierse kroop gisteravond in Lommel door het oog van de naald. De Pallieters klommen halverwege de eerste helft op voorsprong door een owndoelpunt van Lenaerts. Maar na de pauze ontbond de thuisploeg al zijn duivels en scoorde Corstjens voor een herboren United de verdiende gelijkmaker.

pidi

Voor de wedstrijd werden alle jeugdploegen van Lommel United voorgesteld in het Soevereinstadion. Het was een subtiele vingerwijzing voor Tom Van Imschoot en zijn discipelen. Niet enkel hun toekomst ligt de komende weken in de weegschaal, maar ook die van het aanstormend talent van de club. Maar daar hadden de bezoekers uit Lier hoegenaamd geen boodschap aan. De stadionklok tikte de tweede minuut nog weg toen Benson al uithaalde vanop de rand van de zestienmeter. De verwoestende knal kaatste via de dwarsligger het veld weer in. Lommel, met een vijfmansdefensie voor de neus van keeper Bertrams (tactiek die de ploeg in Lier succes opgeleverd had), was meteen klaarwakker.

Niet dat dit volstond om de opstomende Pallieters een halt toe te roepen, want het geïnspireerde team van Eric Van Meir ruikt de testwedstrijden voor de titel en bleef het gaspedaal vol indrukken. United kreunde onder de druk, maar kon toch even dreigen met een knap vluchtschot van debutant Platje en een vrije trap van Goossens. Het doelpunt viel evenwel aan de overzijde. Een vrijschop van Benson zorgde voor verwarring in de lokale afweer en via de kruin van Lenaerts (hoeveel pech kan iemand hebben?) hobbelde de bal over de doellijn: 0-1.

Opnieuw een owngoal dus en al de zoveelste indicatie dat de Noord-Limburgers meer dan een klein mirakel konden gebruiken om die hopeloos nagejaagde eerste thuiszege toch nog te realiseren. De Belder had het mes voor de pauze nog iets dieper in de wonde kunnen duwen, zijn kopbal zoefde rakelings naast. Lommel leefde dus nog en trok onmiddellijk na de kampwisseling met de moed der wanhoop ten strijde.

En plots bleek het autoritaire Lierse kwetsbaar achterin. Platje kraakte zijn schot en Molenberghs kon net niet van een aflegger van Maletic profiteren, voordat Corstjens een hoekschop van Deferm onhoudbaar voorbij Vanhamel kopte: 1-1. Een herboren United rook nu bloed en Lierse kraakte in al zijn voegen. Platje, hard werkend maar ongelukkig voor doel, liet de kans onbenut om bij zijn nieuwe club ook meteen een ‘cultspits’ te worden.

Ref Vermeiren zag tot woede van heel Lommel een handsbal van een Lierse-verdediger over het hoofd. Of wat te denken van een grondscherende knal van Scheelen ... op de paal. Om maar te zeggen dat een ditmaal erg veerkrachtig United op basis van zijn uitstekende tweede helft echt wel aanspraak mocht maken op die zo bevrijdende zege. Ook De Belder toonde zich in de slotminuten nog even, maar Bertrams lag dwars.

LOMMEL: Bertrams, Goossens, Neven, Corstjens, Lenaerts, Deferm, Schils, Scheelen, Molenberghs, Platje, Maletic. LIERSE: Vanhamel, Vinck, Frans, Weuts, Yakubu, Benson, Wils, Diarra, Masika, Joachim, De Belder. VERVANGINGEN: 71’ Diarra door Bougrine, 78’ Platje door Bertjens, Molenberghs door Gaethofs, 81’ Masika door Elgabas, 87’ Scheelen door Gueroui. DOELPUNTEN: 25’ Lenaerts (owngoal) 0-1, 63’ Corstjens. GELE KAARTEN: 29’ Molenberghs (fout), 36’ Diarra (fout), 57’ Deferm (fout), 72’ Maletic (fout). SCHEIDSRECHTER: Vermeiren. TOESCHOUWERS: 3500.

Aangeboden door onze partners