© eva

Basisschool Jan Rosier Lanaken gesloten, maar geen algemene coronatesten

Lanaken -

Door het toenemend aantal coronabesmettingen heeft de directie van de Vrije Basisschool Jan Rosier in Lanaken - in overleg met het CLB en de medisch expert - besloten om zowel de vestiging aan de Jan Rosierlaan als de vestiging aan de Hellingstraat te sluiten tot na de herfstvakantie. Op dit ogenblik wordt bekeken op welke manier er afstandsonderwijs kan gegeven worden.

eva

“Wij werden in de afgelopen weken dagelijks geconfronteerd met een toename van het aantal besmette leerlingen. Deze besmettingen waren verspreid over zo goed als alle klassen in beide vestigingen”, aldus de directie. “Ook van ouders ontvingen we steeds meer berichten over besmettingen in de familiale sfeer en van leerlingen die om die reden getest moesten worden. Uit deze testen kwamen vele positieve resultaten voort, met de vaststelling dat er in verschillende klassen twee of meer kinderen besmet waren. Ook van de contacttracers ontvingen we berichten dat er familiale en onderlinge besmettingen waren bij onze leerlingen, waardoor het huidig test- en opsporingsbeleid niet meer haalbaar is.”

LEES OOK. Heilig Hart in Bree dicht tot na herfstvakantie: “Degelijk onderwijs werd onmogelijk”

Als gevolg daarvan heeft het CLB in overleg met de bevoegde medisch expert beslist om een afkoelingsperiode in te lassen waarbij de leerlingen en leerkrachten thuis moeten blijven. Er werd ook bewust gekozen om niet alle kinderen en kleuters van de school te laten testen met een PCR-test.

Afstandsonderwijs?

“De beslissing tot sluiting is genomen om de onderlinge verspreiding van het virus bij de kinderen te beperken. Deze sluiting heeft daarom gevolgen, zowel voor de lessen als voor de opvang op school. We onderzoeken op dit ogenblik op welke manier we volgende week afstandsonderwijs kunnen organiseren. De leerkrachten werken thuis om de herstart klassikaal zo goed mogelijk te hernemen na de herfstvakantie en zullen contact opnemen met de ouders van hun klas. Ouders en kinderen met symptomen, of wie ongerust is, neemt best onmiddellijk contact op met de huisarts”, besluit de directie.

LEES OOK. Twee scholen in Meeuwen heropenen, grootste vestiging blijft dicht

In principe worden de lessen opnieuw fysiek hervat na de herfstvakantie.