©  BELGA

Jong Belgisch duo Bossuyt-De Clercq achtste in WK-ploegkoers, derde titel op rij voor Oranje

Shari Bossuyt (21) en Katrijn De Clercq (19) werden op het WK baanwielrennen in Roubaix achtste in de ploegkoers. De zege was voor de derde keer op rij voor het Nederlandse duo Kirsten Wild-Amy Pieters

Werner Bourlez in Roubaix

Wegens het teveel aan koppels werden er zaterdagvoormiddag twee kwalificatieritten gehouden. De Belgische meisjes konden zich plaatsen voor de finale, ondanks een val van Katrijn De Clercq. Maar de eerstejaarsbelofte verbeet de pijn en Shari Bossuyt zorgde voor de nodige punten in de sprints.

In die finale sprokkelden de Belgen meteen een puntje in de eerste sprint maar daarna lukte dat niet meer. Ze hadden moeite om het tempo te volgen en finaal moesten ze ook een ronde toestaan. Maar ze bleven strijden en dat leverde hen finaal de achtste plaats op.

Door het stoppen van Jolien D’hoore en het feit dat Lotte Kopecky op dit WK wou deelnemen aan de individuele nummers (waarin ze al twee keer zilver pakte) kreeg dit jonge koppel een kans op het hoogste niveau. In de toekomst hoopt Belgian Cycling weer te kunnen rekenen op Kopecky om met wellicht Bossuyt toe te werken naar Parijs 2024.

De zege was voor het derde jaar op rij voor het Nederlandse duo Kirsten Wild-Amy Pieters. Frankrijk (Copponi-Le Net) pakte zilver, Groot-Brittannië (Archibald-Evans) brons.