KFC Wuustwezel herdenkt verongelukte jongens: “Iedereen is er hier kapot van”

Er waren vrijdagavondin het stadion van Kattegat duidelijk meer bezoekers voor de competitiewedstrijd van de U21 Wuustwezel-Gooreind. Velen kwam de ouders en familie steunen van Mike van Rijthoven en Joren Brughmans. Beide jongens kwamen dinsdag om het leven bij een verkeersongeval in Sint-Katelijne-Waver.

marc wouters

De jongens kwamen van een studentenfuif. In Katelijne liep het mis. De chauffeur, Michaël H. (19), verloor de controle over het stuur met een bijzonder trieste balans als gevolg: twee doden en drie zwaargewonden. Vrijdagavond werd net voor de wedstrijd Wuustwezel-Gooreind één minuut stilte gehouden. Ouders en familieleden van de dodelijke slachtoffers vervoegden zich bij de spelers. Een voor een betuigden spelers, afgevaardigden, trainers en bestuurders hun medeleven.

Joren Brughmans speelde bij de U21 en de gewestelijke reserve. Af en toe werd hij opgeroepen om ook bij de provinciale reserve te spelen. Mike van Rijthoven was gestopt met voetballen. “Joren was een timide kerel”, zegt Imelda Floren. Imelda houdt samen met nog een zevental vrijwilligers al meer dan dertig jaar de kantine open. Zij kent alle spelers door en door. “Hij was een echt clubbeest”, weet Louis Rombouts. Hij staat al zeventien jaar achter de toog. “Onze kleinzoon Robbe is er kapot van. Hij heeft zijn hele jeugd hier doorlopen.”

Voor de twee vrienden wordt respectievelijk dinsdag en woensdag, telkens om 10u, afscheid genomen in de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk. Wellicht onbelangrijk in deze, maar toch een opsteker voor de jongens van Wuustwezel: ze wonnen de wedstrijd met 4-0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER