Frank Duboccage vertelt in Primo over z'n carrière als weerman.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Duboccage vertelt in Primo over z'n carrière als weerman. © © Bart Leye

Frank Duboccage maakt al vijftien jaar het mooie weer op VTM: “Ik heb standvastigheid nodig in mijn leven”

ShowbizzStraks is hij vijftien jaar weerman bij VTM. De uitgelezen aanleiding dus om met meteoroloog Frank Duboccage (48) terug en vooruit te blikken – op een manier zoals alleen weermannen dat kunnen. De wetenschapper praat voluit over z’n relatie, de band met z’n dochters, de zware gevolgen van een pijnlijk fietsongeval en de toekomst van z’n job. “Ik denk niet robots snel het weerpraatje zullen presenteren.”

7 reacties

  • Toon Van Kerckhove

    3 jaar geleden
    Zeer goede weerman, objectief verslag: zonder onnozele uitweidingen. Zijn naamgenoot op de VRT, zijn die niet bekend van hun politieke benoemingen, moet het anders aanpakken. Uitleg vindt je op de Wikipedia pagina van die twee personen, daar zie je duidelijk het verschil waarom. De ene is een echte wetenschapper, de andere zal wel wat bijlessen gehad hebben, maar doet alsof. Is echt niet mooi, maar ja de VRT!
  • Maurice Berden

    3 jaar geleden
    Is een telegenieke en goede weerman. Heb hem ooit ontmoet op vakantie. Helemaal geen Bv gedrag, meerdere keren een toffe babbel mee gehad.
  • Michel De Wael

    3 jaar geleden
    Nuchtere kijk op de huidige klimaatproblemen.
  • Danny Damiaens

    3 jaar geleden
    Klopt volledig wat hij vertelt over de autobestuurders,op wegen zonder fietspaden rakelings naast je door aan zeer hoge snelheden en men moet maar enkele seconden niet opletten en daar ga je als wielertoerist.
  • Hugo Wouters

    3 jaar geleden
    Frank Duboccage doet zijn job heel goed, duidelijk niet de vingerwijzende weerman zoals zijn naamgenoot op de VRT. Maar David Dehenouw is voor mij de beste weerman op TV