Zicht vanaf de brug van de Kruisdreef in Pulderbos naast de E34. © kma 

En plots gaat het heel snel: eerste windturbine naast E34 staat overeind

Zoersel, Pulderbos -

Tijdens de openwerfdag op 10 oktober had Storm al aangekondigd dat het snel kon gaan met het windpark naast de E34 in Zoersel. En dat klopt ook, want de eerste windturbine aan Den Haan vlakbij de Rodendijk in Zoersel staat intussen recht.

De mast is 84 meter lang, de wieken 58,5 meter. Vanop de Rodendijk is de windturbine niet overal zichtbaar. Op sommige winkelparkings zit hij nog verborgen achter de bomen. Maar bijvoorbeeld op de parking van Zeb is hij goed zichtbaar.

Vanaf de Rodendijk. ©  kma

Ook in Pulderbos ziet de skyline er op sommige plaatsen nu anders uit. Vanaf straten als de Bessenlaan of de Kruisdreef zul je straks de wieken goed zien draaien.

Bessenlaan, Pulderbos. ©  kma

Kruisdreef Pulderbos ©  kma

Alle onderdelen liggen al klaar om de tweede windturbine te monteren. Die komt even verderop in de buurt van de brug van de Kruisdreef.

De twee windturbines zullen een elektrisch vermogen hebben van 2,6 megawatt. Het windpark is goed voor een jaarlijkse productie van 10.500 megawattuur aan groene stroom. In mensentaal is dat het jaarverbruik van drieduizend gezinnen.

Zaterdagavond pinkten ook al de rode lichtjes van de nieuwe windturbine in het donker om het luchtverkeer te waarschuwen.

De tweede windturbine kan nu gemonteerd worden. ©  kma

Zicht vanop de brug van de Kruisdreef. ©  kma

De windturbine van Storm. ©  kma

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER