Patiënten legden bloemen neer aan de praktijk van hun huisarts Roger Vandroogenbroeck (70) in Lembeek.
Volledig scherm
Patiënten legden bloemen neer aan de praktijk van hun huisarts Roger Vandroogenbroeck (70) in Lembeek. © Bart Kerckhoven/rv

Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona

Het was een opvallend zinnetje in de ‘De zevende dag’ waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en vertelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.

24 reacties

  • Eva Vandenbon

    3 jaar geleden
    Je zou toch verwachten dat hij in zijn dokterspraktijk op een veilige manier de patiënt had kunnen beademen. Als zoiets op straat gebeurt, heb je weinig keuze, maar bij de dokter zelf... Zo jammer. R.I.P. en veel sterkte aan de familie van deze held.
  • WALTER MENSAERT

    3 jaar geleden
    Er zijn nog veel geneesheren die het goed doen en ook menen. Ik heb er zeker ook zo een. Maar ik wil niet veralgemenen.
  • Hans Torenven

    3 jaar geleden
    RIP. Maar als arts was hij wrs gevaccineerd ? Dat was toch verplicht door de orde van geneesheren ?
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Respect voor de man. Niet voor Beke die hier weer een alleenstaand geval bovenhaalt. Hij is al vergeten dat duizenden door zijn schuld het leven lieten in de woonzorg en hij leeft nog steeds.
  • zina riffia

    3 jaar geleden
    Groot gelijk Vero Cornelis. Zo voelde ik mij ook bij mijn vorige huisarts. Gewoon een nummer. Rust zacht dokter Roger en heel veel sterkte aan de nabestaanden en vrienden alsook patiënten.