Wereldhit krijgt na veertig jaar Nederlandse versie

© IF

© IF

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Veertig jaar nadat de The Classic Illustration een internationale hit scoorde met ‘Darling I Love You’, brengt zanger Guy Neve een Nederlandstalige versie. Jo met de Banjo uit Herent en Paul Pans uit Geetbets staan in voor de muziek en tekst.

Raf Vanmechelen

Guy Neve uit Alken heeft ondertussen met zijn full-cd Vitaal al een loftrompet voor het best verkopende album via reuzekeuze.be op zak en hoopt nu opnieuw te scoren met de veertig jaar oude wereldhit Darling I Love You. Het nummer werd door Jo met de Banjo voorzien van een Nederlandstalige tekst, samen met Paul Pans, die destijds de muziek en Engelse tekst van het nummer schreef.

Gentleman en crooner Guy Neve, in een vorig leven bekend als Daniël Davis, scoort sinds zijn recente comeback de ene hit na de andere. Dat met covers van wereldhits als ‘Dream Lover’, ‘Venus’ en ‘Oh Laura (Oh Carol)’. “Guy moest geen ogenblik nadenken over mijn vraag om een Nederlandstalige versie van ‘Darling I Love You’ uit te brengen”, zegt Paul Pans, die destijds ook deel uitmaakte van de Belgische formatie The Classic Illustration. “De hit uit 1977 scoorde in meerdere landen en is intussen wereldwijd bekend in de originele versie of als cover. Er kwam zelfs een Filipijnse versie op de markt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen