© eva

Nog hele week files mogelijk op N78 in Rekem en Neerharen

Lanaken -

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Limburg voert een aannemer deze week zowel in Neerharen als Rekem werken uit op de N78. Daardoor kunnen files ontstaan.

Op de Steenweg (N78) in Rekem - tussen de rotondes aan Rekemerstraat en de Daalbroekstraat - is er sinds maandagmorgen enkel vertraagd tot stapvoets verkeer mogelijk. Geregeld staan er files van honderden meters. Dat komt omdat een aannemer de oversteekplaats ter hoogte van de Toekomststraat - tussen de vestiging van de Aldi en de meubelhandel Top Living - aanpast voor personen met een handicap en personen met kinderwagens. Ook op de Staatsbaan in Neerharen, ter hoogte van het Dassenpad, is dat het geval. Op beide plekken wordt de aanwezige vluchtheuvel verlaagd.

Op de Steenweg in Rekem plaatste de aannemer lichten voor beurtelings verkeer. Dat kan voor files zorgen. Op de Staatsbaan in Neerharen, waar de gewestweg twee keer twee rijstroken telt, is er sprake van vertraagd, maar doorgaand verkeer.

AWV gaat ervan uit dat de aanpassingswerken tot en met vrijdag 29 oktober zullen duren en vraagt de weggebruikers om rekening te houden met mogelijke wachttijden.  (eva)

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer