Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat
Volledig scherm
Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat © Toon Verheijen/RV

Speurders hopen op doorbraak in moord op juf Mieke (59): “Flyeractie én spreekuur moeten onderzoek vooruit helpen”

NoorderwijkBijna één jaar nadat juf Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk op brutale wijze om het leven werd gebracht met 101 messteken, kon haar moordenaar nog niet geïdentificeerd worden. Ook het motief voor de moord is nog altijd een raadsel. In de hoop eindelijk een doorbraak te forceren, starten de speurders nu een flyeractie én een spreekuur in de pastorie van Noorderwijk.

  1. Wereldreiziger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”
    PREMIUM

    Wereldrei­zi­ger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”

    Hij reisde al meer dan de halve wereld rond, maar vorig jaar trok Marc Helsen (70) eropuit voor wat zijn laatste huzarenstukje moest worden: een tocht van 20.000 kilometer op de motor met ‘kompaan’ Frank Peeters. Het ultieme einddoel: het Altaj-gebergte in Mongolië. “Ik had al zo veel gedaan, maar was nog nooit écht vanaf mijn voordeur in Herentals vertrokken. In dit geval wel de voordeur van mijn stamkroeg De Zalm”, grijnst Marc Helsen. Zet u schrap voor een epische tocht langs oorlogsgebied, een kloof indrukwekkender dan de Grand Canyon en zuipende wijnboeren in Georgië.
    Herentals
  2. Wie vermoordde juf Mieke? Haar familie getuigt: “We zijn in een horrorfilm terecht gekomen”
    Play

    Wie vermoordde juf Mieke? Haar familie getuigt: “We zijn in een horrorfilm terecht gekomen”

    Bijna een jaar na de mysterieuze moord op juf Mieke Verlinden, lanceert het parket een nieuwe oproep naar getuigen. Met een flyeractie en spreekuur hopen ze extra tips binnen te krijgen. Vorig jaar deed de familie van juf Mieke zelf al eens oproep naar tips, in ons programma Faroek. Mieke werd op 10 november om het leven gebracht met maar liefst 101 messteken, in haar huis in Noorderwijk bij Herentals. Door wie en waarom blijft bijna een jaar na de feiten nog steeds een raadsel. De speurders hebben wel al een aantal elementen ontdekt die kunnen leiden naar de dader. Zo is er DNA van hem, en heeft hij een zoolafdruk achtergelaten die toebehoort aan één specifiek schoenenmerk.