Dossier rond dood Jim Cooreman (36) zit vol tegenstrijdigheden.
Volledig scherm
Dossier rond dood Jim Cooreman (36) zit vol tegenstrijdigheden. © RV/VTM

HLN ONDERZOEK. Hoe onderzoeksrechter nieuw onderzoek naar dood van Jim (36) wou ontmoedigen

In februari 2020 kregen de ouders van Jim Cooreman (36) - die overleed in een politiecel - te horen dat het dossier rond zijn dood geklasseerd werd. Al blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws dat er camerabeelden zijn die een ander verhaal vertellen, er tegenstrijdige verklaringen zijn en een proces-verbaal niet lijkt te kloppen. De ouders vroegen daarop hun advocaat om een nieuw onderzoek te openen door een onderzoeksrechter te vorderen. Maar die had daar weinig zin in.

18 reacties

  • jo vissenaeken

    3 jaar geleden
    Er zijn ook goeie agenten bij die hun job wel deftig uitvoeren. Overal zitten rotte appels die denken dat ze meer zijn als een ander. Dit zal zeker en vast niet het 1nigste of laatste geval zijn dat aan het licht komt.binne 250 jaar is dat nog steeds zo.
  • Florent Verhaeghe

    3 jaar geleden
    Het is toch ver gekomen dat er tussenkomst van VTM en het Laatste nieuws nodig is om die zaak te heropenen. Het vertrouwen in justitie is al niet groot. En toch moeten we vertrouwen hebben in justitie,we leven toch in een rechtsstaat
  • Casto Giuseppe

    3 jaar geleden
    Wie weet hoeveel er in de doofpot wordt gestopt door het gerecht en politie
  • Marc Vinck

    3 jaar geleden
    We evolueren naar een politiestaat waarbij de politie zich onaantastbaar waant met steun van justitie. Dit is bijlange niet het 1ste geval.
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    En zulke mensen staan voor recht en rechtvaardigheid? Hoe kan men nog vertrouwen hebben in justitie met zulke rechters?