BBC sprak met een moeder die haar kind (niet het kind op de foto) verkocht om met het geld eten te kopen voor de rest van het gezin.
Volledig scherm
BBC sprak met een moeder die haar kind (niet het kind op de foto) verkocht om met het geld eten te kopen voor de rest van het gezin. © BBC/AFP

Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen

BuitenlandBeelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.”

16 reacties

  • Kurt Vanhaverbeke

    3 jaar geleden
    Mijn hart breekt... 😥
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Ze hebben in hun eigen voet geschoten door de taliban te verwelkomen als hun bevrijders !
  • Guido Verlinden

    3 jaar geleden
    En dan,ze doen maar ,niks mee te maken
  • Casto Giuseppe

    3 jaar geleden
    Vraag aan de SP om geld te storten
  • Arthur Tchikaya

    3 jaar geleden
    Zoals in Afrika zijn ook daar de vrouwen de motor van de parallelle economie. Maar als ze niet meer mogen werken vallen in vele gevallen alle inkomsten weg. En dat is een Taliban beslissing. Waarom deze duidelijke reden verzwijgen en de fout uitsluitend bij de internationale gemeenschap leggen. Want natuurlijk heeft het Talibanregime alleen maar positieve beslissingen genomen.