Videospeler inladen...

BEKIJK - Multitasken voor gevorderden: minister Crevits vergadert met koning én bereidt via oortje Overlegcomité voor

Koning Filip is samen met de federale en regionale ministers van Werk op werkbezoek in Denemarken om er te leren van het Deense arbeidsmarktbeleid. Een opvallende verschijning bij het overleg vanmorgen was Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). In haar ene oor zat een van haar iphone-oortjes. Was ze naar muziek aan het luisteren of was er iets anders aan de hand?

Ons land mikt op een werkzaamheidsgraad van 80 procent tegen 2030 en wil de mosterd daarvoor gaan halen in Scandinavië. Het Deense model is bijzonder door de combinatie van een flexibele arbeidsmarkt, een proactief beleid rond toegang tot de arbeidsmarkt en een sterke sociale bescherming, met daarbij ook veel aandacht voor levenslang leren.

Naast de federale en regionale ministers van Werk is ook koning Filip mee op de buitenlandse reis. Bij de vergadering vanmorgen leek de Vlaamse minister van Werk, maar met een oor meer te luisteren. Letterlijk, want in een van haar twee oren zat een oortje. Bij navraag bleek ze niet naar muziek te luisteren of een simultane vertaling te volgen, maar was ze tegelijk een andere vergadering aan het meevolgen.

Vanmorgen waren de (meeste) collega's van de Vlaamse regering in Brussel bijeengekomen om het Overlegcomité van vanmiddag voor te bereiden. De meeste, want ook minister-president Jan Jambon (N-VA) zit in het buitenland. Crevits zat dus in twee vergaderingen tegelijkertijd: eentje fysiek in Kopenhagen en eentje digitaal in Brussel. Benieuwd of dat multitasken ook een invloed zal hebben op de kwaliteit van het werk.

Videospeler inladen...

Meest gelezen