Ook ministers van Onderwijs moeten verantwoordelijkheid nemen, waarschuwt Vandenbroucke

De ministers van Onderwijs zullen moeten nadenken over extra maatregelen om de circulatie van het coronavirus te beperken als ze de scholen open willen houden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd na afloop van het Overlegcomité. "We gaan niet dicteren wat de ministers van Onderwijs moeten doen, maar we rekenen wel op hun verantwoordelijkheidszin.”

37 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Misschien ook eens de feestende en reizende zestigplussers dezelfde vrijheden afnemen als kinderen. Ik vind het onverantwoord dat de scholen moeten sluiten of kinderen een masker moeten dragen omdat de volwassen hun verantwoordelijkheid niet nemen tegenover de kinderen. Maar populisme daar kan je stemmen mee verdienen, gezond verstand is ver zoek in de samenleving, een masker zal enkel de pandemie wat vertragen want de kinderen kunnen geen antistoffen opbouwen ook niet voor andere infecties.
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    Goed zo, wrijf het die Weyts maar eens goed in.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Waar bemoeit die man zich mee ? "Onderwijs" is toch geen federale materie !
  • Wilfried Dylst

    3 jaar geleden
    Waar blijven CO2 meters in de scholen ? De scholen zijn de drijfveer van het virus dus pak het daar dan ook aan inplaats van de scholen kost wat kost open te houden, !
  • Eric Corten

    3 jaar geleden
    Juist de scholen zijn de motor van de pandemie en juist daar doen de verantwoordelijken alsof hun neus bloed, ocharme als de kinderen een mondmasker moeten dragen, maar dat hun ouders besmet en ziek worden, ook al zijn ze gevaccineerd, dat lijkt die ministers niet uit te maken.