© dpw

’s Morgens rustig je auto parkeren, een paar uur later gebeurt dit

Om te verhinderen dat auto’s nog parkeren op het nieuwe jaag- en fietspad langs de Schelde, heeft de gemeente er paaltjes geplaatst. Pech voor de bestuurder die daar op de dag van de plaatsing zijn auto had achtergelaten. Die zit nu ‘gevangen’.

pdx

Het nieuwe jaag- en fietspad langs de Scheldedijk tussen de Scheldedreef in Wetteren en Schellebelle wordt druk gebruikt. Toch klonk er ook gemor. Ter hoogte van het begin van het jaagpad in Wetteren, moesten fietsers en wandelaars het pad verlaten omdat automobilisten er hun wagen dwars parkeerden. Onder andere de Fietsersbond kaartte het probleem aan. De gemeente schreef een parkeerverbod uit, maar daar veegden de meeste bestuurders hun voeten aan.

Het euvel is nu verholpen. Er werden paaltjes geplaatst die de automobilisten moeten verhinderen om er nog te parkeren.

“Het plan om die paaltjes daar te zetten, bestaat al langer”, zegt schepen Leentje Grillaert (CD&V). “Maar het Agentschap Wegen & Verkeer wilde er uniforme en makkelijk wegneembare exemplaren plaatsen. Het duurde een poosje voor die geleverd werden. We maakten van de gelegenheid gebruik om de voorbereidende betonwerken te doen voor het plaatsen van de zitbanken.”

Het plaatsen van de paaltjes is dus een feit, maar daar zal een bestuurder alvast niet tevreden mee zijn: zijn auto staat al twee dagen ‘gevangen’ achter de palen.

“De werkmannen en politie probeerden de bestuurder te contacteren, maar zonder succes. De persoon in kwestie zal nu contact moeten opnemen met de politie om de auto te ‘bevrijden’. Of daar een prijskaartje aan vast hangt? Dat zou wel eens kunnen ja. Er geldt daar trouwens sowieso een parkeerverbod.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER