Marc Van Ranst opnieuw met mondmasker. Mogelijk moeten we dat tot na de winter blijven dragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst opnieuw met mondmasker. Mogelijk moeten we dat tot na de winter blijven dragen. © Photo News

Hoelang zitten we weer met maatregelen? “Tot na de feestdagen, misschien moet het zelfs tot na de winter”

Hoelang zitten we weer vast aan de maatregelen? De vraag rijst nu de federale regering voor drie maanden de pandemiewet wil afkondigen. “Zo wordt de epidemiologische noodsituatie over de feestdagen getild”, legt viroloog Marc Van Ranst uit. Hij sluit zelfs niet uit dat ze ook nog over de winter zullen moeten worden getild. Maar wat mogen we verwachten van kerst en Nieuwjaar?

29 reacties

  • Chris Leenknecht

    2 jaar geleden
    Ik blijf bij mijn standpunt:: jongeren tot 12jr (zelfs tot 18jr) komen bijna nooit in de ic van het ziekenhuis. Als ze covid krijgen kunnen ze hun afweer trainen voor later. De ouderen zijn idd zwakker en dienen beschermd. Dus verplichten vanaf 18jr. en boosterprik voor de mensen met onderliggende aandoeningen en +70. Ik vraag me eigenlijk af hoe het komt dat na 4 maanden die vaccins hun werking reeds verliezen. Zelf dubbel gevaccineerd, maar begin te twijfelen of die vacccins de uitweg zijn??
  • Tejo Joeben

    2 jaar geleden
    De "vaccins" werken NIET. In Israël is men al met een 4de prik bezig omdat de eerste 3 prikken niet helpen. Ja even werken ze, en daarna niet meer.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Geen kerstmarkten, geen overdadig consumptiegedrag op die markten, terug gezellige feestdagen met weinig mensen en niet op restaurant. Daar kijk ik naar uit.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Schrap die feestdagen op restaurant, dat is toch veel te duur. Maak het thuis gezellig, koop wat nieuwe kerstdecoratie (laat de winkels iets verdienen) en voorzie iets lekkers, laat je lokale supermarkt iets verdienen. Wel lokaal kopen, meestal is dat ook het lekkerst.
  • patrick Van der Spiegel

    2 jaar geleden
    Als er 90% gevaccineerd is dan zou heel Vlaanderen een groene zone moeten zijn .COVID paspoort helpen niets .we zullen wel immuniteit opbouwen .Maar het virus zal niet weggaan en zeker met deze vaccins die houden geen virus tegen alleen de symtonen.