AP
Volledig scherm
© AP

Vooruit wil komaf maken met vele letsels door e-step: “Onder de 16 niet rijp genoeg voor zulke krachtige voertuigen”

Nadat onze krant de gevaren van de elektrische step in kaart bracht, wil Vooruit de e-steps weren op voetpaden. Ook wil de partij een minimumleeftijd van 16 jaar invoeren.

60 reacties

  • Tatiana Baarendse

    2 jaar geleden
    Bij aankoop van de e-step staat in de handleiding duidelijk dat ze niet bedoeld is voor personen onder de 16j. Wat me logisch lijkt aangezien je met een a klasse brommer ook niet onder de 16j mag rijden. Een helm en lichaamsbescherming wordt er ook ten sterkste in aanbevolen. Zelf heb ik een helm op als ik met de step ga. Ik bel als ik iemand ga inhalen opdat die persoon weet dat ik eraan kom, niet om ze op te jagen. Maar helaas zie ik ook vele andere in het verkeer die totaal geen besef hebben
  • Rita de Clerck

    3 jaar geleden
    Verbieden...dat woordje komt me de strot al uit. Hier mag je alleen betalen en mooi de regeltjes volgen. Wat een tijd...vroeger was alles beter zei mijne peet en hij heeft nog gelijk ook...
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Verbieden die ondingen op de openbare weg, we gaan er kinderlevens mee redden.
  • Dirk Dieleman

    3 jaar geleden
    In de bijsluiter staat duidelijk beschreven hoe de step veilig te gebruiken. Daar staat duidelijk in welke bescherming je best gebruikt, zoals een helm, knie -en ellenboog beschermers, maar niemand die dat doet. Ook duidelijk beschreven ivm met remafstand en hoe te stoppen voor een plots verschijnend hindernis. Alle aangehaalde punten staan trouwens duidelijk in de gebruikersaanwijzingen vermeld! En de Belgische verkeerswet zegt duidelijk tot 5/km op voetpad, meer dan 5/km op het fietspad!
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Zeer goede en doordachte voorstellen. Alle gemotoriseerde vervoersmiddelen (behalve electrische rolstoelen) bannen van het voetpad en voor e-steps dezelfde voorwaarden als voor e-bike's.