BELGA/Photo News
Volledig scherm
© BELGA/Photo News

Minister Demir: "Terwijl federale ministers sier maken op de Noordzee, mag ik miserie oplossen”

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir is niet te spreken over de manier waarop de federale regering heeft gecommuniceerd over de uitbreiding van de windcapaciteit op de Noordzee. Die plannen hebben mogelijk een impact op het Ventilusproject, het omstreden plan voor een nieuwe hoogspanningslijn in West-Vlaanderen. "Terwijl de federale ministers sier maken op de Noordzee, mag ik de miserie oplossen", aldus minister Demir in antwoord op een vraag van Sam Van Rooy (Vlaams Belang). De N-VA-minister is ook duidelijk: "Ik vergun niks zolang alle burgemeesters in de streek zich verzetten.”

32 reacties

  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Wanneer worden de laadpalen of electrische wagen belast wegens belastingen net en ook gemis aan inkomsten van benzine en diezel. Zoals de zonnepanelen. Mooie woorden die wij moeten betalen.
  • Guy Malfait

    2 jaar geleden
    De NVA (neoliberale verzandings alliantie) is een vloek voor Vlaanderen. Ze heeft geen project, geen visie, dus beperken ze zich tot sabotage. En dan geven ze België de schuld natuurlijk. Demir, Weyts, De Wever: weg ermee. Het enige wat we met hen kunnen hopen te bereiken is ter plaatse trappelen.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Tine en Zuhal kwamen. Bekeken de nieuwe belastingopbrengsten in de energie. Knikten tevreden en zagen dat het goed was. Dat moeten we vast klikken in accijnzen en de bevolking wijs maken dat we er iets aan doen. En van de opbrengst kunnen we die rijken wel genoeg cadeaus geven om hun zwembad verder te verwarmen.
  • Samuel Peeters

    2 jaar geleden
    Men zal gewoon dikkere kabels trekken...
  • Patrick Weyers

    2 jaar geleden
    Vertel alvast maar hoeveel duurder onze elektriciteitsfactuur gaat worden.