© Josh Cavollo/ Adelaide United

Eerste Australische profvoetballer komt uit de kast: “Ik wil gelijk behandeld worden”

De Australische voetballer Josh Cavallo heeft in een emotionele videoboodschap laten weten dat hij homoseksueel is. De 21-jarige middenvelder van Adelaide United zegt dat hij het moe is om een “dubbelleven” te leiden en wil zich niet langer “schamen om zijn geaardheid”. Met zijn coming-out wil Cavallo anderen inspireren: “Het is oké om jezelf te zijn in het voetbal.”

Bron: Belga

In de voetbalwereld heerst nog steeds een groot taboe op homoseksualiteit: het aantal actieve profvoetballers die openlijk homo zijn, valt bijna op twee handen te tellen. In Australië was Andy Brennan eerder de eerste speler uit de A-League die uit de kast kwam, maar hij deed dat pas toen hij op een lager niveau actief was.

“Ik was bang dat mensen anders over me zouden gaan denken als ze er achter kwamen”, verklaarde Cavallo zijn aanvankelijke twijfel. “Ik vreesde de beledigingen en de grappen.” De Australische belangenvereniging voor voetballers noemde het een “geweldig moment voor Cavallo, voor de sport en de lgbtq-gemeenschap”.

(sh)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer