Minister van Defensie Ludivine Dedonder.
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder. © BELGA

Dedonder: “België staat achter wereld zonder kernwapens én achter NAVO-strategie”

België staat achter een wereld zonder kernwapens, maar ook achter de NAVO-strategie. Dat zei minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) woensdag in de Kamercommissie Defensie na vragen van Theo Francken (N-VA) en Maria Vindevoghel (PVDA).

25 reacties

  • Peter De waele

    2 jaar geleden
    Heeft zeker naar kleine brogel nog niet geweest. Weet niet wat er in ons landje aanwezig is. Werd tijd dat ze eens in de dossier eens kijkt hoe je er nog gaat vanaf komen.
  • Nena Weerts

    2 jaar geleden
    Ik woon in Kleine-Brogel en ben zielsgelukkig dat de bommen hier liggen. Als wij geen verdedigingswapens en afschrikmechanismen hebben tegen grootmachten bestaan wij niet meer.
  • Alain Heyrman

    3 jaar geleden
    Dat is een beetje dubbel...in België liggen ook tactische kernwapens, de grote van een veredelde regenpijp dus geen supergrote raketten. Als u vraagt of deze op KB liggen is het antwoord neen want ze liggen naast het grondgebied van het vliegveld, ondergronds opgeslagen maar zijn zeer snel inzetbaar en worden zeer goed bewaakt.
  • Axel Limbourg

    3 jaar geleden
    Wereld zonder kernwapens? Proficiat mevrouw nu ben u geen minister van defensie maar minister van oorlog lets go world war 3
  • Jose Van Hauwaert

    3 jaar geleden
    Daar is Ginoke weer. Uw geschiedenislessen moeten u toch hebben geleerd dat België zich ooit als "neutraal land" heeft gepresenteerd. Ho lang heeft het toen geduurd voordat België ingenomen was? Denkt u echt dat België minder in de gevarenzone zou liggen zonder die bommen in KB? Feit is, geen raket zal België bereiken voordat die bommen onderweg zijn naar de eventuele vijand... en dat weten ze daar ook