Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Onderwijsveld versoepelt test- en quarantaineregels: jonger dan 12? Alleen nog testen wie symptomen heeft

Geen langere herfstvakantie, soepelere test-en quarantaineregels, maar wel mondmaskers voor de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar. Dat is het antwoord van het onderwijsveld op de oplopende besmettingscijfers en het feit dat meer en meer leerlingen gezond thuis zitten. “We grijpen in waar het probleem vandaag zit: in het lager onderwijs, niet in het middelbaar”, zegt Weyts. 

6 reacties

  • Nalani Tavernier

    2 jaar geleden
    Ja secundair dan niet en die zijn gevaccineerd dus hun vaccins werken aan geen kanten
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    Weyts is de enige verstandige blijkbaar. Leerachterstand is een ramp voor kinderen en zeker uit armere gezinnen. Scholen openhouden is absoluut noodzakelijk. De scholen sluiten is werkelijk het domste wat men kan doen! Het reizen verbieden tot na de kerstvakantie is veel efficiënter en heeft geen negatieve gevolgen.
  • Noël Cornette

    3 jaar geleden
    Ben Weyts is onbekwaam om minister van onderwijs te zijn hij zou er beter ook eens een week gaan zitten om te zien hoe het er eigenlijk aan toe gaat
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Niet mijn regering, niet mijn Vivaldi, nieuwe verkiezingen, nu!
  • Erik Van Aelst

    3 jaar geleden
    Ben Weyts is niet bezig met goed bestuuur , maar wel met oppositie voeren tegen het federaal niveau. Nva is altijd te laat , te weinig en onbekwaam!