Rome is een van de populairste citytrips van de komende herfstvakantie. Maar hoe goed of slecht zijn de coronacijfers daar?
Volledig scherm
PREMIUM
Rome is een van de populairste citytrips van de komende herfstvakantie. Maar hoe goed of slecht zijn de coronacijfers daar? © AP

Viroloog Steven Van Gucht aan vooravond van grote herfstuittocht: “Ga met gerust hart op vakantie”

Met de herfstvakantie in het verschiet gaan heel wat Belgen de komende week op reis. Alleen op Brussels Airport verwachten ze al bijna een half miljoen reizigers. Toch vreest viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) niet dat het aantal coronabesmettingen daardoor zal stijgen. “In het buitenland moeten ze misschien zelfs meer schrik hebben van ons dan wij van hen.” We geven ook een overzicht van de besmettingscijfers en coronamaatregelen op de populairste bestemmingen.

44 reacties

  • Alexa Grieken

    2 jaar geleden
    Daar is hij weer met zijn fantasie. De laatste keer hij dit zei was er door zijn uitspraken een zeer mooie tweede golf met veel doden tot gevolg. Maar dit zal niet gepubliceerd worden. Enkel de propaganda van virologen is toegelaten.
  • Liesbeth Cuppens

    2 jaar geleden
    "Een ezel stoot zich geen twee keer aan deze steen", zegt men wel eens. Waarom geraakt men dan niet geleerd? Reizen is virus oppikken en verspreiden. Tijd om te kiezen: op reis tijdens de herfstvakantie of kerstfeest? Met vakantie gaan én Kerstmis vieren is niet mogelijk.
  • John Lux

    2 jaar geleden
    John Lux: Reizen is niet gevaarlijk als men met de auto gaat. Op het vliegtuig zit men op elkaar gepropt en heeft het virus vrij spel. Virologen en ministers zijn blijkbaar even dom.
  • Francis Davis

    2 jaar geleden
    Precies of we hebben zijn fiat nodig om te reizen ! Hou je bezig met je vak en laat ons zelf bepalen wat we al dan niet willen doen !
  • Karel Dumez

    2 jaar geleden
    Het hoogst aantal besmettingen dit jaar maar doe vooral allemaal waar je zin in hebt …