Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Jan De Meuleneir / Photo News

Deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in: hier moet je opnieuw mondmasker dragen

De nieuwe maatregelen om de vierde coronagolf in te dijken gaan vandaag in: een fors uitgebreide mondmaskerplicht, meer telewerk en een bredere inzet van de coronapas. "Het gaat om een brede batterij aan maatregelen die niet overdreven streng zijn, maar wel vermijden dat we hier volgende week weer zitten", zei premier Alexander De Croo dinsdagavond na het zoveelste Overlegcomité.

86 reacties

  • Frederik Provoost

    2 jaar geleden
    vaccinatie verplichten voor iedereen?? => lijkt mij niet aan de orde en is ook wetenschappelijk niet te verantwoorden. Corona Safe Ticket invoeren in Vlaanderen is Zinloos en is wederom Niet te verantwoorden zeker gezien de vaccinatiegraad die er is. met welk argument wordt dit eigenlijk ingevoerd ??
  • Jos Jansen

    2 jaar geleden
    Zonder de hoge vaccinatiegraad zouden we nu in een rampscenario zitten. Anderzijds is duidelijk dat vaccinatie alleen niet voldoende is en dat bijkomende maatregelen nodig zijn. Wat mij betreft is de anderhalve meter afstandsregel terug invoeren , het meest afdoende hulpmiddel tezamen met een mondmaskerplicht op bepaalde plaatsen. Weg dus met volgepropte, te volle stadions, cafes en feestzalen. Ook dienen personen in quarantaine zich consequent daaraan te houden en ook daar wringt het schoentj
  • Karel Mens

    2 jaar geleden
    iedereen van jong tot oud moeten worden verplicht en een vrije keuze is onzin
  • Daniel Meuleman

    2 jaar geleden
    De mensen zouden moeten thuis blijven, niet op café of restaurant. Benieuwd hoelang men dan de pestmaatregelen zou volhouden.
  • guy vermeulen

    3 jaar geleden
    Binnenkort moet je niks meer , gewoon thuis blijven zal het zijn.