Jens Dendoncker ©  Jens Dendoncker

Jens Dendoncker blikt terug op moeilijk jaar: “Er zijn nog altijd moeilijke en sombere dagen, maar die zijn in de minderheid”

Nadat hij vorig jaar bewust uit de schijnwerpers stapte en zich liet opnemen om zijn angsten tegen te gaan, zal Jens Dendoncker (31) binnenkort opnieuw op televisie te zien zijn. Op 8 november start VTM met een nieuw seizoen van ‘Hoe zal ik het zeggen?’, het programma met verborgen camera dat zijn doorbraak bij het grote publiek betekende. Naar aanleiding daarvan blikt de presentator nu terug op een moeilijk jaar. “Er zijn nog altijd moeilijke en sombere dagen, maar die zijn in de minderheid.”

dewo, jvh
Bron: VTM

Hij oogstte al succes als comedian, maar met ‘Hoe zal ik het zeggen?’ baande Jens Dendoncker zich pas écht een weg naar het hart van menig Vlaming. In het programma neemt hij de rol van boodschapper op zich. “Uw voeten stinken” of “Ik zie je graag”, Dendoncker en zijn team brachten verschillende boodschappen op originele en grappige wijze over. Aan zowel bekende als onbekende Vlamingen.

Maar in december nam Dendoncker gas terug. Op Instagram liet hij toen aan zijn volgers weten dat hij zich had laten opnemen op een psychiatrische afdeling om van zijn angsten af te raken. “Die angstgevoelens sluimerden al langer en de laatste weken was het voor mij en mijn omgeving duidelijk dat er stappen moesten worden ondernomen om hier met professionals aan te werken”, klonk het toen.

Maar nu pikt hij de draad stilaan weer op. “Ik voelde dat het vuur er weer was om iets te doen dat ik echt graag deed”, aldus Dendoncker. “Nu gaat het beter: er zijn nog altijd moeilijke en sombere dagen maar die zijn in de minderheid. Ik ben nog altijd bezig met mijn herstel, mijn energiepeil is nog niet wat het zou moeten zijn maar ik denk dat ik op de goede weg ben. Na de opnames voelde ik plots: ‘Ow, de batterij is nu écht wel leeg!’ en nu moet ik even kalm aan doen en rusten.”

‘Hoe zal ik het zeggen?’, vanaf maandag 8 november om 20u35 bij VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER