De Lierse Novemberfoor in 2019. © Chris Van Rompaey

Mondmasker verplicht op Novemberfoor: Lier is strenger dan Koninklijk Besluit

Lier -

Bezoekers van de Lierse Novemberfoor moeten een mondmaker dragen. Dat heeft burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) beslist na overleg met de provinciegouverneur.

Chris Van Rompaey

“Een kermis valt niet onder de reglementering van evenementen en dus is een Covid Safe Ticket of coronapas niet verplicht. Dat betekent dat we de Lierse Novemberfoor als ambulante handel moeten beschouwen, zoals een markt dus. Met de informatie van de noodplanningsdiensten van de gouverneur, heb ik vorige week al beslist om het mond-neusmasker op onze Novemberfoor te verplichten. We zijn dus een beetje strenger dan de algemene regel”, geeft burgemeester Boogaerts toe.

“Ondertussen ben ik sinds donderdag in het bezit van het Koninklijk Besluit met de nieuwste coronamaatregelen. Daarin staat ook een passage over kermissen. Die stelt onder meer dat je met in- en uitgangen moet werken als je meer dan vijfduizend bezoekers verwacht. Met de Lierse Novemberfoor hebben we het voordeel dat we die op drie aparte pleinen organiseren en we dus nooit aan dat aantal per plein komen. In- en uitgangen zijn dus niet nodig, maar de mondmaskerplicht leg ik wel op.”

Een ander evenement, de Sint-Hubertusviering op zondag 14 november, vindt plaats met de coronapas. “Dat hebben de organisatoren zelf beslist. Het voordeel daarvan is dat je dan geen mondmasker moet dragen”, verduidelijkt burgemeester Boogaerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier