Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Kwetsbaarste gezinnen krijgen nog voor Kerstmis hun 80 euro korting op energiefactuur

De energiecheque van 80 euro die kwetsbare gezinnen krijgen om hun energiefactuur te verlagen zal nog voor Kerstmis worden uitbetaald. Dat verzekert minister van Economie en PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne.

20 reacties

  • Daniel Verplancke

    2 jaar geleden
    Dus ze laten je eerst je blauw betalen en daar krijg je een aalmoes van terug.Als jullie daar al blij mee zijn stel ik me toch grote vragen daarbij
  • Hilde Peeters

    2 jaar geleden
    Wat als je hier net boven zit ik denk er meer en meer aan om niet te werken. nu nog 500 € om van te leven incl vervoer werk gezondheid eten belastingen en andere extra kosten die per maand komen.
  • Wilfried DE HERT

    2 jaar geleden
    Eigenlijk gaan ze een stukje terug geven van de hogere taks en btw ontvangsten.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Volgens die politici gezinnen met een inkomen van minder dan 1665 €. Het maakt niet uit of ze een huis hebben - of meerdere - en een miljoen op de bank of niet. Er zullen vast wel wat zelfstandigen tussen zitten, zelfs met een zwembad. Maar er is wel een groot verschil tussen iemand met 1664 € inkomen en een eigen huis en een gepensioneerde met 1665 € inkomen die moet huren. Die laatste mag nu ook nog eens +1000 € per jaar meer betalen voor zijn energie, vooral extra energiebelastingen.
  • lieve vanderstraeten

    2 jaar geleden
    Wie zijn die 1 miljoen kwetsbare gezinnen. Daar hangt zo een waas over en niemand weet wie ze zijn! Hln leg eens uit.