© atv

Scholen uit Antwerpse noordrand waarschuwen voor opmars van ‘Sloth Juice’: “Enorm krachtige synthetische cannabis”

Zandhoven, Malle -

Zes scholen uit Malle en Zandhoven waarschuwen voor Sloth Juice, een synthetische cannabis die in opmars zou zijn bij tieners. Dat meldt VTM Nieuws. Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt: “De drug kan leiden tot psychoses en waanbeelden.”

De directies van zes scholen uit Malle en een uit Zandhoven stuurden gisteren een mail rond naar de ouders van alle leerlingen. In het schrijven wordt gewaarschuwd voor Sloth Juice, zo meldt VTM Nieuws. Die drug, een vorm van synthetische cannabis, zou in opmars zijn bij scholieren in de buurt van de scholen. Een van de schooldirecteurs zei op VTM Nieuws dat ouders hen gewaarschuwd hadden. Eerder had ook de website ’t Scheldt al gewag gemaakt van het feit dat Sloth Juice aan populariteit won. Bij het parket in Antwerpen loopt een onderzoek, op vraag van het parket werd een staal geanalyseerd door toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven.

In een reactie aan VTM waarschuwt de toxicoloog dat het om een veel sterker product dan cannabis gaat. Sloth Juice wordt vaak gerookt met een vaper of e-sigaret. “Hetgeen ze vapen, is enorm krachtig en gevaarlijk. Het kan leiden tot psychoses, waanbeelden en slapeloosheid”, zei Tytgat. “Het betreft een nieuwe psychoactieve stof, je kan dat zien als een soort designerdrug.” (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen