©  REUTERS

Hoge Gezondheidsraad: “Geen bewijs dat iedereen derde prik moet krijgen”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) ziet op de dag van vandaag geen wetenschappelijke ondersteuning voor een algemene boosterprik voor iedereen onder de 65 jaar. Dat schrijft De Standaard zaterdag. De Raad ziet wel heil in een boostervaccin voor het zorgpersoneel, om uitval van het personeel zo veel mogelijk te voorkomen.

evdg
Bron: BELGA

Het advies van de Hoge Gezondheidsraad is een streep door de rekening van de Vlaamse regering, die iedereen een derde prik wil aanbieden. De Raad onderstreept echter dat er momenteel geen wetenschappelijke bewijzen zijn om iedereen een derde prik te geven.

Tegelijkertijd toont de Raad zich wel voorstander van een boostervaccin voor het zorgpersoneel. “De gezondheidsmedewerkers zullen deze herfst/winter geconfronteerd worden met het management van sars-COV-2-patiënten, maar ook met andere infectieuze respiratoire aandoeningen (zoals de seizoensgriep of RSV)”, klinkt het in het advies. “Door het infectierisico met sars-COV-2 te verlagen, zou een boosterdosis helpen om het zorgsysteem overeind te houden.”

De Hoge Gezondheidsraad bekijkt voorts ook nog of personen onder de 65 jaar die AstraZeneca of Johnson & Johnson kregen eventueel wel een bijkomende prik moeten krijgen.

De verschillende ministers van Volksgezondheid zitten later op zaterdag samen om de knoop door te hakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer