© Photo News

Goffin duikt top tien binnen na walk-over in halve finale Rotterdam

David Goffin (ATP 11) heeft zich op het ATP-toernooi van Rotterdam gekwalificeerd voor de finale. Onze landgenoot kende geen enkel probleem met kwalificatiespeler Pierre-Hugues Herbert (ATP 109) en won in twee sets (6-1, 6-3). De Fransman was op geen enkel moment partij voor Goffin, die weinig energie verbruikte. De Waal duikt volgende week de top tien binnen op de ATP-ranglijst, de eerste Belgische man ooit.

rahe, md

Hij stond er dit seizoen al een paar keer dichtbij, maar telkens stond ene Dimitrov in de weg. Zaterdag was het dan eindelijk zover, nadat hij vrijdag al afrekende met zijn Bulgaarse zwarte beest. Goffin klopte makkelijk Herbert en springt daardoor de top tien op de wereldranglijst binnen. Onze landgenoot is de eerste Belgische man die daarin slaagt.

“Ik wist dat ik er dicht bij was”

Was het een knap staaltje toneel van Goffin, toen hij verrast opkeek nadat hem duidelijk werd dat hij de top tien binnenkomt? “Nee, ik wist het echt niet hoor”, reageerde Goffin. “Ik wist wel dat ik er dicht bij was, maar met al die spelers uit de top-vijftien hier in Rotterdam was het veel te moeilijk voor mij om dat exact te berekenen. Daar ga ik mij niet mee bezighouden. Maar ik ben er uiteraard héél blij mee. Ja, ik ben fier. Maar nu wil ik zondag ook het toernooi winnen.”

In de finale neemt hij het zondag op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP 14). Als Goffin wint, wordt hij zelfs zevende op de ranglijst. Het zou het derde ATP-toernooi zijn dat hij op zijn naam schrijft, de eerste eindzege sinds Metz 2014.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer